El 7è «Dimecres Tapa» s’estrena el 17 de juliol, amb la participació de 20 bars i restaurants de Montblanc

La ruta gastronòmica manté els preus de tapes i vins de la DO Conca de Barberà. Preveu servir milers de tastos tots els dimecres fins el 21 d’agost

Montblanc

El 7è «Dimecres Tapa» s’estrena el 17 de juliol, amb la participació de 20 bars i restaurants de Montblanc
El 7è «Dimecres Tapa» s’estrena el 17 de juliol, amb la participació de 20 bars i restaurants de Montblanc

Aquest matí s’ha presentat la setena edició de la ruta gastronòmica «Dimecres Tapa» a Montblanc, organitzada per l’Associació d’Empresaris d’Hosteleria de la Conca de Barberà i en la que enguany participen vint bars i restaurants de la vila. Després de sis edicions, el «Dimecres Tapa» està consolidat i protagonitza els vespres i nits de tots els dimecres de l’estiu montblanquí, com oferta destacada de lleure i gastronomia pels veïns i turistes de la comarca.

 

 

Els establiments participants serviran tapes creades específicament per a la ruta, que manté el preu d’altres edicions: 2 euros per cada degustació culinària. Les creacions gastronòmiques es poden maridar amb els vins de la DO Conca de Barberà, que col·labora amb la iniciativa, i que també mantenen el preu de 1,5 euros per cada copa. Durant la presentació, els restauradors Sergi Cubedo i Carme Vilalta han explicat: «S’aposta per mantenir el preu i la qualitat perquè a més de fer més serveis aquests dies, la ruta és un bon aparador de l’oferta de cada establiment. Volem continuar atraient molts clients, perquè tastin les nostres cuines i repeteixin també al llarg de l’any». L’any passat, es van servir 15.000 tapes i unes 10.000 copes de vi al llarg de tota la ruta.

 

Entre altres mostres de cuina, els participants a la ruta podran degustar enguany creacions com ara fideus de calamar amb botifarra i poma confitada, patata al caliu amb melós de tripa, ànec confitat amb verduretes, flams de lluç i de carbassó o farcellet de cua de bou, entre altres. Enguany, també s’hi ofereixen dues opcions veganes – una brotxeta i polenta amb verdures i parmesà – i diversos gelats. Els establiments serviran les tapes a partir de dos quarts de 8 del vespre.

 

 

Premi pels participants

Entre els clients al «Dimecres Tapa» i amb l’objectiu d’esperonar-ne la participació es realitza cada any un sorteig entre els participants a la ruta. El premi és una caixa regal de cap de setmana. Per optar-hi cal que 6 establiments segellin la butlleta de participació a la ruta, omplir les dades personals i lliurar-la a qualsevol dels establiments participants. El guanyador es coneixerà a finals d’agost, finalitzada la ruta.

 

Els restaurants i bars participants al «Dimecres Tapa» d’enguany són: Carnaby, El Pergamí, El Call, Miric’s, El Comerç del Mallol, Casal Montblanquí, La Dolça Violeta, L’Ull de la Vila, Sant Francesc, La Tocineria, Cafeteria Isama, Cafeteria Garbí, Cal Xixonenc, L’Arc d’Aranven, Cal Magret, L’Ocell Blau, La Canal, Xurreria Sant Jordi, Wa Shaku Kyo i El Cortijo.