El personal del Pius denuncia la precarietat laboral i el dèficit pressupostari del centre

El Comitè d’Empresa protesta per reclamar més dotació econòmica i solucions que no passin ni per la privatització ni l’externalització

Actualitat

El personal del Pius denuncia la precarietat laboral i el dèficit pressupostari del centre
El personal del Pius denuncia la precarietat laboral i el dèficit pressupostari del centre

Fa poc més d’una hora que treballadores, treballadors, pacients del Pius Hospital de Valls i ciutadania han dut a terme una nova concentració davant la porta principal del centre per alertar de la situació de precarietat que es viu a l’hospital comarcal.

 

Segons ha declarat en la roda de premsa posterior el president del Comitè d’Empresa, Robert Rosset, la situació deficitària de l’hospital fa molt temps que recau en els treballadors. Denuncien que totes les millores que presenta el Comitè són rebutjades per l’empresa al·legant manca de recursos econòmics, tot i que la dotació de pressupost des del Servei Català de la Salut ha augmentat en dos milions d’euros respecte de fa deu anys.

 

Han manifestat també que la manca de personal sanitari es veu agreujada en l’època estival per les vacances de treballadors, que no es veuen suplides amb reforços, fet que provoca una sobrecàrrega del personal que queda.

 

El percentatge de tancament de llits arriba durant l’estiu i èpoques de vacances a un 20% dels disponibles, factor que provoca un col·lapse del servei d’urgències. Tal com ha afirmat Rosset per exemplificar la manca de personal: “Com es pot justificar a la població que tinguem llits tancats, però al mateix temps no els puguem atendre a tots?”.

 

En la roda de premsa, entre altres qüestions, també s’ha fet referència a l’estat de les instal·lacions de la Residència Alt Camp i el Sociosanitari, on hi ha pendents un gran nombre de reparacions i s’hi fa necessari un continu servei de manteniment.

 

La solució, segons el Comitè d’Empresa, passa per una major dotació econòmica, que permetria solucionar la falta de personal i el mal estat de les instal·lacions, de manera que es pugui garantir una atenció de qualitat. Per aquest motiu, insten els polítics locals a tornar l’hospital al seu proveïdor, el Servei Català de la Salut, i rebutgen solucions que suposin una privatització o externalització del servei.