Magí Trullols ja és president del nou Consell Comarcal de la Conca de Barberà 2019-2023

Avui s'ha fet l'acte de constitució del nou ens comarcal sorgit dels resultats de les eleccions municipals

Comarques

Magí Trullols ja és president del nou Consell Comarcal de la Conca de Barberà 2019-2023
Magí Trullols ja és president del nou Consell Comarcal de la Conca de Barberà 2019-2023

El nou Consell Comarcal 2019-2023 sorgit dels resultats de les últimes eleccions municipals celebrades el 26 de maig, ha quedat oficialment constituit avui dilluns, amb Magí Trullols com a nou president durant els propers dos anys, en un acte solemne celebrat a la Sala Noble del Palau Alenyà de Montblanc.

 

L'elecció del colomí Magí Trullols ha arribat després de que s'hagi acordat reeditar el pacte de Govern per al Consell Comarcal de la Conca de Barberà i el govern d'unitat; i en el que els dos primers anys la presidència de l’ens comarcal correspondrà a la FIC i els dos següents a ERC. Una fórmula ja utilitzada en l’anterior mandat. Així, els dos propers anys correspondran a l'exalcalde de Santa Coloma de Queralt, sent la republicana i regidora de l'Ajuntament de Montblanc, Carme Pallàs, la vicepresidenta.

 

L'acte ha començat amb la constitució de la Mesa d'Edat, per passar posteriorment, a la presa de possessió dels diferents consellers comarcals, que han fet servir majoritàriament la forma del "prometo per imperatiu legal" amb diferents afegits relatius als presos polítics o els valors republicans, a excepció del conseller del PSC, que ho ha fet amb un "prometo".

 

Escollits ja els consellers comarcals per al període 2019-2023, s'ha procedit a escollir el nou president del Consell, sent l'únic candidat presentat, Magí Trullols. Acte seguit, un per un, els diferents consellers comarcals han anat dipositant el seu vot secret dintre una urna disposada. Amb el vot al complert de tots els consellers, s'ha procedit al recompte de les paperetes, quadant Magí Trullols escollit de forma unàmime, excepte un vot en blanc, com a nou President del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, amb els corresponents aplaudiments del públic. Acte seguit, cada representant dels grups presents al Consell, Junts per la Conca, PSC, FIC i Esquerra, han pres la paraula.

 

El flamant president, ha promès el càrrec i acte seguit, s’ha dirigit a tots els presents, enunciant els principals reptes als que s’afronta la comarca, posant l’èmfasi en la pèrdua d’habitants o la manca d’aigua com cal o el tema de les comunicacions en alguns municipis, entre d’altres reptes al que s’ha d’enfrontar la comarca.