L'Espluga ha viscut la seva espectacular Trobada Gegantera

Més de 400 persones gralleres, geganteres i acompanyants faran ballar les figures pel centre del municipi

L'Espluga de Francolí

L'Espluga ha viscut la seva espectacular Trobada Gegantera
L'Espluga ha viscut la seva espectacular Trobada Gegantera | Foto © Marc Lladó Quadrat

Més de 400 participants han estat a la Trobada Gegantera de l'Espluga d'avui dissabte; una cita que el 2017 es va convertir en biennal després de la celebració dels 10 anys dels Gegants Neolítics.

 

Fins a un total de 16 colles geganteres i gralleres han estat a l'Espluga de Francolí, com a retorn a l’actuació que prèviament ja han fet al seu poble o ciutat els Gegants Neolítics de l’Espluga, durant la gira pel territori dels últims dos anys, començant els actes a les 6 de la tarda amb la plantada a la plaça Montserrat Canals, davant el Casal de l’Espluga.

 

Posteriorment i, des de la plaça de l’1 d’Octubre, a les 7 de la tarda, ha arrencat la gran cercavila, que sota l'atenta mirada d'un gran nombre de persones ha passat per l’avinguda de Catalunya fins a la carretera de Poblet, el carrer Nou, la travessera de Poblet i el passeig Canyellas. Passarà pel carrer de Ramon Muntanyola i Oriol Junqueras fins a la plaça de la Vila, i des del carrer Abadia accedirà a la plaça de l’Església, celebrant-se aquí, una vegada acabada la cercavila d'anada, la gran ballada, i d’on ha sortit també, la cercavila de retorn pel carrer de Lluís Carulla i Jordi Cuixart.

 

La Trobada acabava amb les colles geganteres i gralleres sopant plegades al Jardí dels Francolins.