Protecció Civil fa una crida a extremar les precaucions en el dia de més intensitat de l'onada de calor i davant l'alt risc d'incendi forestal

Es manté, un dia més, el Pla INFOCAT en fase de Prealerta per l’elevat risc d’incendi a molts punts del país,

Actualitat

Protecció Civil de la Generalitat manté en fase d’ALERTA el Pla d’emergències PROCICAT per l’onada de calor que afecta Catalunya des del passat dilluns 22 de juliol i que avui dimecres assolirà el seu pic màxim de temperatura.  Igualment es  manté, un dia més, el Pla INFOCAT en fase de Prealerta per l’elevat risc d’incendi a molts punts del país, situació que es va agreujant a mida que avança l’onada de calor amb altes temperatures i humitats baixes. Cal recordar també que en combinació amb les altes temperatures s’està registrant l’augment dels valors d’ozó troposfèric que poden provocar afectacions respiratòries, sobre tot en la població més vulnerable.

 

Davant d’aquesta situació sostinguda d’elevades temperatures i alt risc d’incendi, Protecció Civil recorda la importància de no baixar la guàrdia i seguir les recomanacions d’autoprotecció en aquesta tercera onada de calor de l’estiu, i també extremar la prudència en les activitats en el medi natural per evitar un incendi forestal.

 

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya avui està previst que s’assoleixi el pic de calor i les superacions del llindar es podran produir a qualsevol punt, amb més probabilitat a les comarques centrals i a ponent. Demà dijous es preveu que les temperatures seguiran sent molt altes però amb menor probabilitat de superar els llindars de temperatura extrema i reduint l’afectació a les comarques de l’interior de Catalunya.

 

En el tercer dia d’onada de calor, Protecció Civil de la Generalitat segueix demanant als Ajuntaments que prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i tinguin especial vigilància de les persones majors de 75 anys, sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques. 

 

Protecció Civil manté la prealerta del pla especial per incendis forestals a Catalunya INFOCAT, ja que es manté elevat el risc d’incendi per les elevades temperatures, acompanyades de baixes humitats. Cal recordar, que el risc d’incendi forestal s’agreuja exponencialment a mesura que acumulem dies d’altes temperatures, humitats baixes i absència de precipitacions.

 

D’acord a les informacions facilitades pel Servei de Prevenció d’Incendis Forestals, els Agents Rurals i els Bombers de la Generalitat, el risc d’incendi forestal és especialment alt a la Catalunya Central, a Ponent i a les Terres de l’Ebre.

 

Els Agents Rurals han informat que es mantenen tancats els accessos al Massís del Montsant.

 

Els Bombers de la Generalitat, el Cos d'Agents Rurals, Mossos d'Esquadra, ADF, SEM, Creu Roja i la Diputació de Barcelona mantenen la seva activitat de vigilància i prevenció.