“Només sí és sí”, la campanya comarcal lliure d’agressions

La campanya desplega un Punt Lila itinerant a l’Espluga, Santa Coloma de Queralt i Montblanc

Actualitat

“Només sí és sí”, la campanya comarcal lliure d’agressions
“Només sí és sí”, la campanya comarcal lliure d’agressions | Cedida

Aida Morgades, consellera d’Igualtat del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, ha presentat la campanya de sensibilització per una festa major lliure d’agressions sexistes, racistes i LGBTIfòbiques amb el lema “Només sí és sí”, liderada pel SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) de la Conca de Barberà.

 

La campanya desplega un Punt Lila itinerant a l’Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt i Montblanc.

 

Durant les festes majors d’aquests municipis hi haurà tècniques repartint etiquetes adhesives, pancartes amb el lema, diversos models de cartelleria amb missatges de conscienciació i la reproducció d’una falca durant les actuacions musicals. La resta de municipis de la comarca compten amb la difusió d’un cartell on apareixen els telèfons d’atenció en cas de veure o viure una agressió.

 

A més, aquesta actuació ha comptat amb la formació de persones implicades en l’oci nocturn que s’identificaran amb el braçalet “Punt Lila”. Aquesta formació ha estat impartida pel Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) de Tarragona i la Policia Local de Montblanc.

 

LA CAMPANYA

“Només sí és sí” és el fruit del treball d’un grup de professionals dels àmbits de la salut, joventut, cossos de seguretat, regidories de festes i igualtat i entitats juvenils, creat al maig de 2019. L’objectiu de la campanya és conscienciar la ciutadania en la prevenció i actuació davant d’assetjaments, és a dir, davant de qualsevol conducta no desitjada que atempti contra la dignitat de la persona i creï un entorn intimidatori i humiliant.