Danseu Festival presenta una programació per a tots els públics

El festival tindrà lloc a les Piles i comptarà amb un programa de residències sota el nom “Al Camp”

Comarques

Pau Estrem, director del Danseu Festival; la vallenca Marta Arjona, i l’alcalde de les Piles, Llorenç Montalà
Pau Estrem, director del Danseu Festival; la vallenca Marta Arjona, i l’alcalde de les Piles, Llorenç Montalà | Judit Castaño

Del 5 a l’11 d’agost les Piles s’omplirà de dansa, circ i moviment amb la setena edició del Danseu Festival. Avui dijous, 1 d’agost, Dans PXL ha acollit oficialment la presentació de la programació d’un dels festivals internacionals de dansa i arts escèniques en context rural més rellevants de les nostres comarques.

 

Durant 10 dies, més de 2.000 persones gaudiran dels 70 artistes de diverses disciplines que passaran pel municipi de les Piles. La programació es centra en els dies 9, 10 i 11 d’agost, entre els quals es podran presenciar dues estrenes absolutes: “Oblea”, de La Taimada, co-produida pel Danseu, i “RISE”, de Wonderground, així com dues estrenes nacionals: “Jamais en Retraite”, de la companyia francesa Compagine Zania, i “Rodadoras”, de la britànica Becky Namgauds, i també una estrena a Catalunya, “Pink Unicorns”, de La Macana, una companyia de Galícia.

 

Enguany, seguint la línia d’introduir altres arts escèniques a part de la dansa, el dissabte 10 a les 23.30 h el duet polonès EIF oferirà una sessió de música electrònica en directe fins a les dues de la matinada.

 

Com a principal novetat, les companyies tindran l’oportunitat de formar part del 1r Programa de residències, sota el nom “al Camp”. En aquest programa, gràcies a una col·laboració entre els ajuntaments de Sarral i les Piles, el festival oferirà als artistes i a les companyies allotjament, dietes, suport econòmic i un espai de recerca i creació.

 

L’alcalde destaca la sinergia entre el poble, el festival i tota la gent d’arreu del món que acudeix a un municipi amb dos-cents habitants com és les Piles. “La cultura ve dels pobles, però està segrestada per les grans ciutats. Els artistes i les companyies comencen a necessitar festivals com el nostre”, apunta l’organitzador del Danseu Festival, Pau Estrem.

 

Consulta la programació completa del Danseu Festival 2019 aquí!