Adifolk celebra la reunió de la Junta Directiva a Montblanc

Els Amics dels Gegants de Montblanc, el Ball de Bastons o la Cucafera de Montblanc han participat en diferents expedicions internacionals organitzades per Adifolk

Actualitat

Adifolk celebra la reunió de la Junta Directiva a Montblanc
Adifolk celebra la reunió de la Junta Directiva a Montblanc | Cedida

Dissabte 27 de juliol, l’equip directiu d’Adifolk va celebrar la seva reunió de junta, corresponent al mes de juliol, a la Vila de Montblanc, apostant per la presència itinerant pel territori.

ADIFOLK, associació declarada d’utilitat pública i formada per persones vinculades estretament al món del folklore i la cultura popular catalana, es dedica a la difusió i projecció internacional de la cultura popular. Actualment, sota la presidència del montblanquí Ivan Besora; i també formant part de l’equip la montblanquina Núria Benet, cap de protocol de l’entitat. Té com a objectiu fonamental potenciar i dinamitzar la cultura popular del nostre país i també donar a conèixer a Catalunya el folklore d’altres indrets del món, mitjançant diferents intercanvis culturals.

ADIFOLK pertany al Comitè Internacional d’Organitzadors de Festivals Folklòrics - reconegut per la Unesco. És membre de ple dret de “Festivals du Sud”; membre fundador de la Federació d’Ateneus de Catalunya i de l’Ens de l’associacionisme cultural català. I entitat col·laboradora de la Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes i de l’American Institute of Catalan Studies. Entre les activitats que porta a terme, destaquen les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya, des de l’any 1972; l’Aplec Internacional que es celebra anualment des del 1988, havent estat a les principals ciutats d’Europa i a la capital dels Estats Units d’Amèrica; o la Diada de cultura popular a Perpinyà, des de l’any 2017.

ADIFOLK també es dedica a promoure i assessorar en temes de cultura popular catalana a festivals internacionals i en accions de promoció del nostre país a l’exterior.

Els Amics dels Gegants de Montblanc, el Ball de Bastons o la Cucafera de Montblanc han participat en diferents expedicions internacionals organitzades per Adifolk. A més, l’any 2018, dins la programació de la Capital de la Sardana, Montblanc va acollir la celebració de la 1 Gala d’Adifolk, amb la col·laboració de la major part del teixit associatiu montblanquí vinculat a la cultura popular.