Montblanc estrena amb èxit noves propostes de turisme familiar

Les activitats familiars de #Safrània365 estan incloses en el calendari del PECT TurisTIC en família

Actualitat

Montblanc estrena amb èxit noves propostes de turisme familiar
Montblanc estrena amb èxit noves propostes de turisme familiar

El passat cap de setmana es van estrenar tres activitats turístiques adreçades a famílies que formen part de #Safrània365, la programació de petits esdeveniments al voltant de la gastronomia i dels productes de proximitat que organitza l'Ajuntament de Montblanc.

N'hi va haver dues que es van realitzar en el marc de la Mostra de Cervesa Artesana que tingué lloc davant el celler modernista, la Catedral del Vi de Montblanc.

El taller «Com i amb què s’elabora la cervesa?» dirigit per la Segarreta va permetre descobrir els cereals amb què es fa la cervesa i tastar el most. «Art en vidre», coordinat per Juga i aprèn, va ser una activitat creativa pintant sobre ampolles de cervesa. Entre les dues tardes, hi hagué prop d'un centenar de participants, entre petits i grans, que en van fer una valoració molt positiva.

L'altra activitat del cap de setmana tingué lloc els matins de dissabte i diumenge. A les instal·lacions d’Aromis es va fer una plantada de safrà dirigida per Joan Cartanyà. Tingué una magnífica acollida i es va omplir cada sessió, amb una trentena de persones. Es va explicar el conreu del safrà, la història, la tradició i l'estreta relació que té amb el territori de la Conca de Barberà i la Baixa Segarra. La plantada dels bulbs es complementarà d'aquí a tres mesos, els dies 9 i 10 de novembre amb la collita de les flors i el taller d’esbrinament.

 

El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar. PECT significa “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial”.

El PECT TurisTIC en família és una iniciativa d’intervenció coordinada liderada per la Diputació de Tarragona. Els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona (que coordina el projecte), Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC Salut-), Eurecat (Departament d’innovació turística), Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contract CENFIM.

El PECT TurisTIC en família és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.