La verema d’enguany s'espera de gran qualitat

Les primeres varietats que es veremaran són el Chardonnay i Pinot Noir i la resta de varietats començaran a collir-se la primera meitat de setembre

Actualitat

La verema d’enguany s'espera de gran qualitat
La verema d’enguany s'espera de gran qualitat | Cedida

Alguns agricultors i cellers de la Conca de Barberà donaran en breu el tret de sortida de la verema d’enguany.  Ho faran en dates habituals, ja que la maduració del raïm és l'adequada per les temperatures i meteorologia d'aquest any. D’entrada la previsió d’aquest 2019 és positiva perquè, amb una quantitat de raïm lleugerament superior a la mitjana dels darrers anys, la collita d’enguany serà molt sana i això es tradueix en uns vins de més qualitat.

Les primeres varietats que es veremaran són el Chardonnay i Pinot Noir i la resta de varietats començaran a collir-se la primera meitat de setembre. 

Aquest any no serà una verema primerenca i es realitzarà en les dates habituals. Tot i la calor del juliol i la sequedat de la segona meitat de l'any no s'avançarà com ha passat en anys anteriors.

El calendari és més o menys l'habitual, segons el president de la Denominació d’Origen de la Conca de Barberà, Bernat Andreu. Tot i això, ha afirmat que aquesta verema serà molt bona perquè el raïm és molt sa.

Andreu també ha assenyalat que el trepat, la varietat autòctona de la Conca de Barberà, encara està en fase de verol. Presenta una bona qualitat i que, "segurament, la majoria del trepat es començarà a veremar a principis d'octubre".

S'espera una gran qualitat i un raïm molt sa perquè aquest any s'ha pogut reduir fortament el número de tractaments a aplicar a la vinya ja que les condicions ho han fet possible.