Primeres feines de muntatge del Pessebre Vivent de l'Espluga de Francolí

La representació enguany es durà a terme entre el 26 i el 29 de desembre

L'Espluga de Francolí

Primeres feines de muntatge del Pessebre Vivent de l'Espluga de Francolí
Primeres feines de muntatge del Pessebre Vivent de l'Espluga de Francolí | Cedida

L'equip del Pessebre Vivent de l'Espluga de Francolí ha iniciat aquest cap de setmana el muntatge de les noves escenes de la representació biennal, que enguany es durà a terme entre el 26 i el 29 de desembre.

L'Associació del Pessebre Vivent ha tancat nous acords per a la cessió d'espais interiors i exteriors que permetran millorar part del recorregut pel nucli històric de l'Espluga. Des d'ara i fins al desembre, l'equip de muntatge treballarà setmanalment en l'habilitació dels diversos trams del recorregut, per on el visitant es perdrà enmig de la quarantena d'escenes diferents que formen part del relat del Pessebre.

Des de l'última representació el 2017, l'equip del Pessebre Vivent ha treballat per consolidar el projecte, que enguany compleix 10 anys des de la seva recuperació a la població. En l'últim any, diverses famílies espluguines i foranies han cedit a l'organització estris antics i tot tipus d'elements que serviran per a la recreació de les escenes històriques, situades a l'interior de cases i corrals i en carrers propis de les primeres Espluga Jussana i Espluga Sobirana, els dos nuclis de població medieval dels segles XII i XIII.