1.100 copes i 8.000 degustacions venudes a la Festa de la Verema 2019

L'any vinent es comptarà amb el 50è aniversari de la festa

L'Espluga de Francolí

1.100 copes i 8.000 degustacions venudes a la Festa de la Verema 2019
1.100 copes i 8.000 degustacions venudes a la Festa de la Verema 2019 | F.F.G.

La 49a edició de la Festa de la Verema de la DO Conca de Barberà que s’ha celebrat aquest cap de setmana a l’Espluga de Francolí tancava portes amb un balanç molt positiu pel que fa al públic assistent, tant al recinte firal com a totes les activitats prèvies i paral·leles que s’han organitzat en altres espais.

 

S’han venut més de 1.100 copes i unes 8.000 degustacions, entre copes de vi i cava i degustacions gastronòmiques. Enguany hi han participat 22 estands, onze cellers i onze establiments gastronòmics.

 

La inauguració de la Festa va tenir lloc dissabte 24 a les 19 h a la Plaça Montserrat Canals, amb la presència del delegat del govern a Tarragona, el Sr. Òscar Peris, també del president de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), el Sr. Salvador Puig, entre d’altres autoritats. També es va dur a terme la tradicional piada per obtenir el primer most, que enguany va ser protagonitzada per diversos infants del municipi.

 

Les activitats prèvies com són el Tast SUB-25, el maridatge de vins i formatges a càrrec de Ramon Roset i també el sopar-maridatge ‘Brinda’m Baccus’ van tenir molt bona rebuda. Per altra banda, la 4a Caminada guiada entre vinyes va comptar amb una setantena d’inscrits. La Cursa de Portadores i la Porronada popular van animar la tarda de diumenge al recinte firal i també es van omplir les places per al Concurs de tast per parelles.

 

Les actuacions musicals en directe també han estat un bon reclam. Dissabte a la nit va actuar el cantautor Cesk Freixas acompanyat del guitarrista Victor Nin. Diumenge al vespre va ser el torn de Sommeliers. També es va poder gaudir de l’espectacle musical itinerant “Miratjazz”  i de l’espectacle familiar “Amanida de mainada picant”

 

Des de l’Ajuntament de l’Espluga i la DO Conca de Barberà es treballarà per encarar la propera edició de la Festa de la Verema, que celebrarà el seu 50è aniversari.