Finalitza la última pastanaga assassina de l’estiu 2019

No va ser fins el 2018 que es va dur a terme per primera vegada a la Conca de Barberà

Comarques

Finalitza la última pastanaga assassina de l’estiu 2019
Finalitza la última pastanaga assassina de l’estiu 2019

La Conca de Barberà realitza el joc de rol la Pastanaga Assassina en quatre municipis al llarg de l’estiu 2019. Veïns i veïnes han sigut testimonis de persecucions, traïcions, estratègies mai vistes i assassinats tenyits de taronja, el color de la pastanaga assassina.

 

La Pastanaga assassina, una proposta arriscada que no deixa ningú indiferent, és la última iniciativa per a joves de les regidories de Joventut dels ajuntaments de Blancafort, l’Espluga de Francolí, Solivella i Vilaverd, per a dinamitzar part de les setmanes de la Joventut.

Aquesta activitat, que s’organitza en col·laboració amb l’Oficina Jove de la Conca de Barberà i les entitats juvenils dels pobles, és un joc de rol que consisteix a eliminar als adversaris tocant-los l’esquena suaument amb una pastanaga. Tots els participants són víctimes i assassins, per tant, cada jugador té com a objectiu una víctima a qui eliminar del joc i, al mateix temps, cada un d’ells és víctima d’un altre jugador.

Tot i que aquest joc ja fa anys que circula per les illes Balears i la Catalunya central, no va ser fins el 2018 que es va dur a terme per primera vegada a la Conca de Barberà; concretament a Santa Coloma de Queralt, on va tenir un èxit aclaparador.

Al llarg de l’estiu 2019 vuitanta joves han empunyat la pastanaga i han protagonitzat crims amistosos i divertits que s’han pogut llegir a les esqueles que ells mateixos han escrit. Els que han redactat les millors esqueles, els supervivents de cada poble i els assassins més eficaços han estat premiats.

Exemple d’algunes esqueles:

 

  • Blancafort: “És un dia trist, l'anarquia i la delinqüència s'ha apoderat de Blancafort, blancafortins, Sacafum ha mort, la meva dona m'ha matat a la piscina mentres menjava de pasta una amanida”. (pseudònim: Sacafum)
  • L’Espluga de Francolí: “El president venia, feliç, d’acabar la seva jornada laboral. Se’m va dirigir, preguntant-me com estava. El que el va matar no va ser la pastanaga que vaig clavar-li a l’esquena, sinó la meva ràpida resposta -jo, bé; tu, mort”. (pseudònim: Safo)
  • Solivella: “Ha estat una mort molt ràpida i intensa, una mort traïcionera, una mort sorgida d'una abraçada d'amor. Jo estava asseguda tan tranquil·la, després de passar molts nervis per viure la meva mort, quan de sobte sento com la pastanaga m'ataca per l'esquena i... pum la Nala es morta, tota la taula d'amics i amigues hi han sigut present, fins i tot les taules veïnes, però no passa res, la Nala sols ha durat unes sis hores des de que s'ha iniciat el joc. Espero que hi hagin morts boniques, morts plenes de somriure per a totes i tots”. (pseudònim: Nala)
  • Vilaverd: “Calor asfixiante. La muerte me está acechando. Estoy comprando y veo a mi asesina, me escondo pero me ve. Con su arte y sigilosamente se aproxima y en un momento de debilidad saca su arma asesina y me da muerte en presencia de un público asombrado. Troyana descanse en paz”. (pseudònim: Troyana)