Acaba la temporada de la biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola a la piscina

La Bibliopiscina ha apropat i facilitat la lectura als usuaris de la piscina d’una manera lúdica

L'Espluga de Francolí

Acaba la temporada de la biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola a la piscina
Acaba la temporada de la biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola a la piscina

Un any més acaba la temporada de biblioteca a la piscina, en la que hi han format part i n’han estat els vertaders protagonistes junt amb els banyistes, els llibres, els jocs,el concurs del personatge misteriós, la pintura corporal i els dibuixos.

 

La Bibliopiscina ha apropat i facilitat la lectura als usuaris de la piscina d’una manera lúdica i també ha apropat i ha donat a conèixer els serveis bibliotecaris, tot això oferint alguns dels serveis propis de les biblioteques, com són la consulta de diaris i revistes, préstec de llibres i activitats de dinamització.

 

Aquesta iniciativa també ha reforçat el paper de centre d'oci de la piscina, i dins d'aquesta instal·lació municipal, es converteix en un punt de trobada i intercanvi social i cultural, atenent que aquest servei no té cap mena de cost addicional.

 

Entre bany i bany, o bé després de berenar, els usuaris tenen l’opció de tornar a agafar calor participant d’algun joc o activitat lúdica: els més petits gaudint dels encaixos, puzles, amb la companyia dels pares, mares o fins i tot avis i àvies. Els infants de mitjana edat han pintat dibuixos, han fet papiroflexia, jocs de taula com el UNO i amb els adolescents s’han dut a terme jocs tradicionals, com l’oca i el parxís.

 

Durant la temporada de Bibliopiscina, a més a més, s’han dut a terme activitats grupals, com ara un conta contes sobre l’amor a l’art, activitat promocionada per la Central de Biblioteques de Tarragona, o bé tallers de pintura corporal que han despertat la creativitat, les habilitats manuals i la motivació, generant un ambient participatiu en les activitats

 

Gràcies a activitats com la Bibliopiscina, els nens i les nenes desenvolupen la imaginació i la capacitat creativa. El joc és el nucli central del desenvolupament. Mentre juguen, experimenten de manera segura, aprenen sobre tot el que els envolta, resolen conflictes, proven nous desafiaments i conductes o s’adapten a noves situacions, i es desenvolupen les bases de l’aprenentatge, del desenvolupament emocional, social, cognitiu i motriu.