Montblanc i la Conca de Barberà es preparen per viure l'11 de Setembre

Destaquen els actes de la Diada Nacional del país a Montblanc i l'Espluga de Francolí

Comarques

La comarca es disposa a celebrar demà dimecres dia 11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, els actes commemoratius previs a l'anada a la gran manifestació de Barcelona.

 

Així, a la capital de la Conca de Barberà, els actes començaran a les 11 del matí, a la plaça de Sant Francesc amb l'ofrena floral al monument de Francesc Castellví i Obando i la posterior actuació de la Coral Flor de Lis.

 

A l'Espluga de Francolí els actes començaran a les 10:30 h a la plaça de la Vila des d’on es dispararan 4 coets que anunciaran l’inici de l'acte de la Diada. Seguidament i al mateix lloc s’iniciarà l’acte central que comptarà amb la intervenció d'un grup d'espluguins i espluguines que van fer possible l'1 d'Octubre que exposaran quina creuen que hauria de ser la resposta a la sentència als presos polítics.

 

A continuació tindran lloc els parlaments i lectura del manifest de la Diada Nacional de Catalunya 2019 a càrrec de l’ANC i Josep M Vidal alcalde de l’Espluga. L’acte es clourà amb la cantada dels Segadors, himne nacional de Catalunya, acompanyats de l’actuació dels Grallers de l’Espluga, i un Vermut per la República.

 

Les diferents localitats celebraran els seus actes, com ara, Vimbodí i Poblet, amb un esmorzar a l'ermita del Montgoi, a partir de les 10 del matí