L'Ajuntament de Montblanc fa una bona valoració de la Festa Major

Segons el consistori ha estat una de les festes majors més participades

Montblanc

L'Ajuntament de Montblanc fa una bona valoració de la Festa Major
L'Ajuntament de Montblanc fa una bona valoració de la Festa Major

Des del consistori montblanquí, han fet un molt bon balanç de la Festa Major que finalitzava ahir dimecres, Diada Nacional de Catalunya. Així, des del consistori valoren la festa de la forma següent:

 

"Ahir dia 11 de setembre hem tancat la Festa Major d'aquest any i des de l'Ajuntament volem valorar el conjunt de més de 60 actes realitzats en aquests 6 dies de celebracions.


Primer que tot, volem destacar la gran participació de tots els montblanquins i montblanquines a tots els actes de la festa, convertint així aquesta Festa Major en una de les més concorregudes dels últims anys


També volem destacar l'èxit de les novetats d'aquest any. El reconeixement als nascuts l'any 2018 va ser un acte familiar i que ha servit per donar la benvinguda a les noves montblanquines i montblanquins. Estem contents també de la gran assistència a l’actuació del seguici infantil del dia 9. És voluntat de l’Ajuntament potenciar-lo i convertir-lo  en un dels eixos bàsics  de la Festa Major i treballarem, juntament amb les entitats participants, per fer-ho.


L'obertura del balcó a la ciutadania ha estat una encertada decisió, convertint els nostres vilatans en el centre de la festa i podent gaudir d'una experiència normalment reservada a regidores i regidors.


Un altre aspecte a destacar és l'obertura de nous espais de realització d'actes, com ho és la muralla de Sant Francesc o la Placeta dels Torraires. Tot i que aquest any encara hi ha hagut espais que han repetit més d'una de festa nocturna, des del'Ajuntament repartirem el màxim possible els espais festius, en properes edicions,  per millorar el descans de les veïnes i veïns.

 

Aprofitem aquesta valoració per anunciar que la setmana vinent s'obrirà un procés participatiu perquè les montblanquines i montblanquins valorin els diferents actes de la Festa Major i poder millorar-la de cara l'any vinent.

 

Per desgràcia, però, la pluja va fer acte de presència la nit del dia 10 de setembre, obligant a suspendre tant el concert de Doctor Prats i Zoo com la festa dels 80 programada a la Plaça Major. En aquest sentit, volem explicar per quins motius es van prendre les decisions que van portar a la cancel·lació dels dos actes i que moltes vegades són desconeguts pels nostres veïns:

 

- El principal aspecte a valorar en el moment de prendre qualsevol decisió en relació a una festa és la SEGURETAT, tant dels músics i staff que participa en el concert com del públic assistent.

 

- En el moment de la suspensió dels actes els equips de so i llum estaven completament humits, fent impossible que es poguessininiciar els espectacles. Tot i que va parar de ploure passats dos quarts d'una de la nit, és necessari un mínim de temps per tal de poder assecar les connexions elèctriques i poder iniciar la música.

 

- Un altre aspecte que es valora en l'organització d'un concert d'aquesta envergadura és poder canviar-ne la ubicació a sota cobert. En aquest aspecte s'ha de remarcar que Montblanc no te cap espai cobert prou gran per encabir el públic previst en aquest concert. El Pavelló del Casal Montblanquí té un aforament d'unes 2.000 persones, completament insuficient per l'assistència prevista al concert. Per tant, i per evitar problemes de seguretat a l'accés,  no és aconsellable moure un concert d'aquests tipus a un espai tancat on es pot donar la situació que hi hagi més públic fora del recinte intentant entrar que a l'interior.

 

- Així, a part que al pavelló del Casal hi havia programada una obra de teatre, es va decidir no modificar la ubicació tant del concert com de la festa dels 80 per una qüestió de SEGURETAT, no per falta de previsió o per falta de voluntat de l'Ajuntament de realitzar els dos actes. Realitzar els dos concerts a l'aire lliure tot i l’amenaçade pluja era una opció arriscada però la millor decisió que es podria prendre en aquell moment.


- Per últim, es van anul·lar els dos actes a dos quarts de 12 de la nit, que era l'hora màxima que els tècnics de so i llum donaven per esperar que pares la pluja i poder assecar els equips per iniciar els concerts amb retard. Donat que a aquesta hora encara plovia, es va decidir suspendre els dos actes.


Des de l'Ajuntament de Montblanc volem agrair el suport de les entitats que tenien les barres al concert per la seva comprensió, a la Policia local, a Protecció Civil i a la brigada municipal en una tarda i nit complicada i als Dimonis de Montblanc per la adaptació del correfoc a causa de la pluja. Per últim,  lamentem les molèsties ocasionades a tota la ciutadania".