Es presenta la biografia i obra escrita de Mn. Pau Queralt

El llibre ha estat a cura de la Dra. Roser Puig i Tàrrech i editat pel nebot del mossèn montblanquí, Ramon Requesens i Queralt

Montblanc

Es presenta la biografia i obra escrita de Mn. Pau Queralt
Es presenta la biografia i obra escrita de Mn. Pau Queralt | Fotos © Marc Lladó Quadrat

Després de cinc anys picant els seus escrits apareguts en la premsa i escribint la seva biografia a cura de la Dra. Roser Puig i Tàrrech, la biografia i obra de Mossèn Pau Queralt i Gaya (1878-1936) s'ha editat en un llibre de la mà del nebot del mossèn montblanquí, Ramon Requesens i Queralt. El llibre es presentava aquest diumenge 29 de setembre, diada de Sant Miquel, precisament a l'esglèsia montblanquina de Sant Miquel, en la que Mn. Pau Queralt va treballar per a tirar endavant i restaurar.

"Una vida de servei" es presentava doncs a Montblanc i esdevé un reconeixement a mossèn Pau Queralt. Al llibre s'hi apleguen els escrits dels articles seus apareguts a la premsa, acompanyats d'una biografia introductòria, d'una vida de servei i fidelitat a l'Església, a Catalunya i a Montblanc.

El seu nebot així ho explica: "el llibre fa realitat un dels desigs expressats per molts montblanquins i conquencs coneixedors de la seva vida i obra, rescata de l'hemeroteca l'obra escrita per Mn. Pau, per posar-la a l'abast dels amants del passat i de les generacions presents i futures. En ell descobrim un molt bon escriptor, de ploma fàcil i ben esctructurada, ben format i ben relacionat, profund coneixedor de la realitat del país i de la història de la Vila Ducal, a la qual va contribuir amb aprotacions inèdites".

Es presenta la biografia i obra escrita de Mn. Pau Queralt