A Montblanc es viu una pujada a l’ermita de Sant Joan, indret que s’il·luminarà de forma especial

El 5 d’octubre hi haurà un acte comarcal amb un concert vermut solidari per recaptar fons per la caixa de la solidaritat i lectura de cartes dels presos polítics

Montblanc

A Montblanc es viu una pujada a l’ermita de Sant Joan, indret que s’il·luminarà de forma especial
A Montblanc es viu una pujada a l’ermita de Sant Joan, indret que s’il·luminarà de forma especial

Avui dia 1 d'octubre, fa dos anys de la celebració del referèndum d’autodeterminació de Catalunya, i a la comarca de la Conca de Barberà i les contundents actuacions de la Guàrdia Civil a la comarca, ben recordades a Sarral i per tot plegat s’han organitzat diversos actes per recordar-ho. 

 

Així, des d'ara i fins ben entrat el vespre es faran diversos actes locals a les diferents poblacions de la comarca i, d’altra banda, el dissabte 5 d’octubre hi haurà un acte comarcal amb un concert vermut solidari per recaptar fons per la caixa de la solidaritat i lectura de cartes dels presos polítics. Aquest acte comarcal serà a les 12.30 h a la plaça 1 d’Octubre de Montblanc.

 

A la capital, Montblanc, aquest dimarts, 1 d’octubre,  ja ha començat una pujada a l’ermita de Sant Joan, indret que s’il·luminarà de forma especial. Un bon nombre de persones han sortit des de la plaça 1 d'octubre, a quarts de set. 

 

L’acte que s’ha organitzat a l’Espluga de Francolí tindrà lloc a l’Escola Martí Poch, on a les 20 h hi haurà la inauguració de la placa commemorativa de l’1 d’octubre.

 

A la localitat de Sarral també es recordarà d’una forma especial aquell 1 d’octubre de fa dos anys. A les 19 h hi haurà la trobada a l’ermita dels Sants Metges per pujar l’estelada al tossal del Fessit i es farà la lectura del manifest. A les 20.30 h s’arribarà al carrer 1 d’Octubre, on també es llegirà el manifest.

 

A Pira els actes s’iniciaran a les 19.30 h amb un piscolabis a la plaça 1 d’Octubre. Tot seguit, a les 20 h, es farà la plantada de l’arbre de la llibertat i parlaments. Mitja hora més tard es donarà pas a l’enganxada de cartells i llaços pel poble. A les 21 h hi haurà una tronada de petards per recordar els presos polítics, presos dels CDR i exiliats.

 

A Vilaverd es va organitzar un acte aquest diumenge, amb una arrossada popular al local social del municipi. També es va projectar el documental ‘Dormir amb les sabates posades’, de Dan Ortínez i Aixina Produccions.