Vimbodí i Poblet, capital del vidre artesà

Aquest cap de setmana se celebra a la localitat el Vitrum

Comarques

Vimbodí i Poblet, capital del vidre artesà
Vimbodí i Poblet, capital del vidre artesà

Aquest 5 i 6 d'octubre se celebra a Vimbodí i Poblet el Vitrum, la Festa del Vidre Artesà, una festa inclosa al catàleg oficial de Fires Monogràfiques d'Artesania de Catalunya que té l'objectiu de recuperar l'esperit vidrier que va impregnar la vila durant la primera meitat del segle XX, quan van arribar a funcionar fins a quatre forns de vidre i una activitat paral·lela de revestiment de garrafes amb sarga. Tot i que cal apuntar que la tradició vidriera al municipi és més remota i es remunta al segle XII, en plena construcció del monestir de Poblet.

Enguany se celebra la sisena edició d'aquesta festa, carregada de novetats i amb actes per a tota la família per gaudir d'aquesta activitat tradicional i artística representada en diferents parades del mercat d'artesania, als tallers infantils i al conjunt de les activitats organitzades.

Novetats d'enguany són les actuacions d'Èric Vinaixa, Olga Pes i Marc Serrats. També que hi haurà la inauguració del nou espai expositiu del Museu i Forn del Vidre. A més, es farà la presentació d'una obra inèdita del pintor montblanquí Palau Ferré. També en aquesta edició hi ha l'artesania convidada de la forja de Cal Biel de l'Espluga de Francolí. D'altra banda, cada any es compta amb un vidrier d'honor. Aquest 2019 serà nomenat vidrier d'honor el periodista Quico Sallés.

Consulta aquí el programa d'actes del Vitrum 2019.