La mainada gaudeix de la quarta Festa de la Verema Infantil que organitza l’AMPA del col·legi de Blancafort

Al voltant de 28-30 nens i nenes van conèixer tot el procediment de la verema com a protagonistes.
Al voltant de 28-30 nens i nenes van conèixer tot el procediment de la verema com a protagonistes. | Cedida
Igual que l’any passat per aquestes mateixes dates, el dia 23 va tenir lloc la quarta edició de la Festa de la Verema per a nens i nenes, organitzada en tot el seu conjunt per l’AMPA de l’escola de Blancafort.

La festa es va iniciar a les 10 del matí amb una trobada a l’escola, des d’on la comitiva es va traslladar, tot caminant, a un camp de vinya proper i prèviament seleccionat, cedit pel senyor Magí Baltà, a qui l’AMPA dóna les gràcies.

Els participants, al voltant de 28-30 nenes i nens més acompanyants, van anar arribant dins d’un ambient festiu i amb moltes ganes de treballar, ja que, immediatament a l’arribada i sense perdre segon, van iniciar la tasca dedicada a la collita del raïm que els esperava, sempre sota la tutela dels seus pares i mares.

La collita es va realitzar de la varietat parellada, i s’ompliren en total onze cabassos. Fent una apreciació subjectiva del raïm collit, atenent a la capacitat i nombre dels cabassos, pot estimar-se un pes al voltant dels 250 Kg, que van ser carregats en un transport adequat.

Després de recollir els raïms, esmorzar per a tots en una era propera a la vinya, amb la finalitat de refer forces.

Posteriorment, ja en el nostre local social, es va procedir a preparar l’equipament necessari per a la transformació del raïm collit en most. Tenint en compte el vessant pedagògic i cultural de la jornada, l’elaboració es va realitzar en la seva manera tradicional, o sigui, amb el xafat directe exercit pels nens i nenes, que mitjançant torns organitzats va permetre la participació de tots. Fent un càlcul estimatiu podem quantificar en 140-150 l de most obtingut.

En aquesta jornada es va oferir als presents la possibilitat d’obtenir la mistela elaborada l’any anterior, convenientment envasada i retolada amb etiquetes commemoratives fetes pels mateixos nens i nenes.