L’Escriptora Carme Martí visita el Club de Lectura “Lletraeixerides” de L’Espluga de Francolí

L'Espluga de Francolí

L’Escriptora Carme Martí visita el Club de Lectura “Lletraeixerides” de L’Espluga de Francolí
L’Escriptora Carme Martí visita el Club de Lectura “Lletraeixerides” de L’Espluga de Francolí | Cedida

L’últim dimarts de setembre, a les 19:00h i com ja és habitual, es duia a terme la sessió mensual del Club de Lectura “Lletraeixerides” de la Biblioteca Pública Municipal Mossèn Ramon Muntanyola de l’Espluga de Francolí. Aquest mes visitava el club, l’escriptora montblanquina, Carme Martí, ja que l’obra que havien llegit durant l’estiu i comentat les participants era el darrer llibre de l’autora, “El Camí de les Aigües”, atenent que la mateixa biblioteca va regalar un exemplar a cada membre per finalitzar la temporada anterior.

 

El camí de les Aigües és “un cant a la cuina feta amb amor i un deliciós homenatge a les àvies treballadores que mai no es van deixar vèncer per les adversitats del seu temps. Recepta a recepta, vivència a vivència, El camí de les Aigües ens proposa un viatge carregat d’olors i de sabors a les nostres arrels, a la nostra infantesa. Una novel·la memorable que ens descobreix la vida de la cuinera Maria Badia al llarg del segle XX a partir de la mirada de la Laura en l’actualitat.”

 

Atenent que és una novel·la basada en fets reals i ocorreguts al municipi de l’Espluga de Francolí, l’escriptora va explicar el treball d’investigació que hi ha darrera el seu llibre, una recerca acurada i contrastada per especialistes de diferents àmbits (psicològics, psiquiàtrics, gastronòmics, històrics...) i abans de finalitzar el club, Martí engrescava a totes les assistents a escriure una història de les seves vivències, per tal de deixar herència històrica pels futurs nets i les noves generacions, ja que si no aquestes esdevindran aventures oblidades i perdudes.

 

En un ambient de tranquil·litat, serenor i dolçor per part de l’escriptora, les assistents van animar-se a demanar-li a l’autora una visita guiada a peu i sobre el terreny pels escenaris espluguins on  van succeir els fets reals narrats a la novel·la.