Vitrum 2018 ja és en marxa a Vimbodí i Poblet

L’actriu Sílvia Bel, Vidriera d’honor d’aquesta edició i, com a noventa, participació de l’alabastre de Sarral com a artesania convidada

Comarques

Inauguració del Vitrum per David Font, director de l'Agència Catalana de Turisme
Inauguració del Vitrum per David Font, director de l'Agència Catalana de Turisme | Foto: Josep Maria Potau.

A quarts de 12 del migdia, s'ha procedit a la inauguració oficial de la V Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, Vitrum, a càrrec del director de l'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat, David Font.

Una part essencial de la festa són les demostracions en directe de vidre bufat a càrrec de destacats mestres vidriers vinguts d’arreu: Igor Obeso, de Guipúscoa; Diego Rodríguez, de Segòvia; Rafa Abdón, de València; Ferran Collado, de Barcelona, i Paco Ramos, de Vimbodí i Poblet. I un any més, la creació, també en directe, d’una peça gegant de gel, a càrrec de l’escultor barceloní Ivan López. Aquest artista esculpirà enguany un ‘matrimoni’, el tradicional setrill de doble compartiment, escollida com a peça estrella d’aquesta cinquena edició. 

 

Al Vitrum tampoc no hi falten els contacontes, el tradicional concurs de beure amb porró, els menús temàtics en diversos restaurants, una exposició vinculada al vidre, i l’activitat ‘Abraça’t’, que té com a marc el carrer de les Abraçades, un dels més estrets de tot l’estat. Al llarg dels dos dies, el Museu i Forn del Vidre (www.museudelvidre.cat) esdevé l’epicentre de la festa, amb visites a la col·lecció de vidre antic i demostracions vidrieres al seu taller. 

 

L’actriu Sílvia Bel serà la Vidriera d’honor d’aquesta edició, i recollirà la peça de vidre que l’acredita com a tal, en un acte públic dissabte a la tarda. Vitrum també inclou com a novetat la participació de l’alabastre de Sarral com a artesania convidada, com a reconeixement pels cent anys del primer taller modern d’alabastre en aquest municipi veí de la Conca de Barberà. L’alabastre arribarà a Vitrum de la mà de l’artesà Isidre Magre, que farà peces en directe, i del comissari de l’Any Alabastre Sarral, l’historiador de l’art Damià Amorós, qui exposarà als assistents els secrets d’aquest material.