Adifolk celebrarà la 1a gala de l'any a Montblanc

En motiu de la Capital de la Sardana 2018

Montblanc

Adifolk celebrarà la 1a gala de l'any a Montblanc
Adifolk celebrarà la 1a gala de l'any a Montblanc

ADIFOLK, l’Associació per a la Difusió del Folklore de Catalunya,  declarada d'utilitat pública i formada per persones vinculades estretament al món del folklore i la cultura popular catalana, ha presentat el nou esdeveniment que a partir d’aquest 2018 celebrarà la “GALA DE L’ANY D’ADIFOLK”.

 

L’acte de presentació ha estat emmarcat dins la prestigiosa Fira Mediterrània que s’ha celebrat a Manresa del 4 al 7 d’ctubre, i ha anat a càrrec del president d’Adifolk el sr. Ivan Besora. L’escenari de la Llotja Professional de la Fira ha estat el centre de la presentació, on ha destacat la projecció de l’espot publicitari que anuncia la celebració de la Gala, que ja és pot trobar a les xarxes socials (https://www.facebook.com/adifolk.culturapopularcatalana).

 

Adifolk té com a objectiu fonamental potenciar i dinamitzar la cultura popular del nostre país i també donar a conèixer a Catalunya el folklore d’altres indrets del món. Entre les activitats que porta a terme destaquen les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya amb 46 edicions des de l’any 1972 i l’Aplec Internacional amb 31 anys d’història havent recorregut des de l’any 1988 les principals ciutats d’Europa i la capital dels Estats Units d’Amèrica.

 

 

La Gala de l’Any s’organitzarà el darrer trimestre de l’any, concretament aquest 2018 serà el diumenge 25 de novembre, en una jornada institucional que es vincula a la “Capital de la Sardana”, aquest any s’estrena a Montblanc, i que es complementarà amb una mostra transversal de la cultura popular catalana, on hi tindrà un paper destacat els grups de la població que acull la vetllada. Aquest nou acte de creació pròpia vol reivindicar la tasca d’Adifolk amb aquesta gala anual, en que s’instaura el lliurament dels PREMIS ADIFOLK, en reconeixement a tres modalitats: PREMI A LA PERSONALITAT DE L’ANY, PREMI A LA FEDERACIÓ DE L’ANY i PREMI AL GRUP DE L’ANY.

 

En el decurs de la jornada, Adifolk anunciarà la ciutat europea que agafarà el relleu de Washington per acollir el 32è Aplec Internacional 2019.

 

La capital de la Conca de Barberà tornarà a ser el punt d’atenció d’una celebració de la cultura popular catalana.