El Consell Comarcal impulsa la segona fase del desplegament de la xarxa wifi a la Conca de Barberà

Es vol donar cobertura a la zona de la vall del riu Corb

Comarques

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà està desplegant una xarxa de telecomunicacions per tota la comarca amb la finalitat de dotar de serveis d’Internet i de telefonia IP en aquells municipis que a dia d’avui encara no disposen d’aquests serveis. El Consell d'Alcaldes va ser informat ahir de la posta en marxa de la segona fase del projecte, adreçada a donar cobertura a la zona de la vall del riu Corb.

 

En una primera fase, mitjançant l’empresa Aspwifi SL, s’ha dotat de cobertura total o parcial als següents municipis que o bé no en tenien, o tenien  zones d’ombra: Barberà de la Conca, Blancafort, Conesa, l’Espluga de Francolí, Forès, Montblanc, Pira, Pontils, Rocafort de Queralt, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Vilaverd i Vimbodí i Poblet.

 

En aquesta segona fase es preveu donar cobertura a la resta de municipis que no disposen d’un bon servei.

 

Per fer-ho s’ha arribat a un acord de col·laboració amb Informàtica i Wireless SLU, empresa especialitzada i de demostrada professionalitat en aquest sector, que està interessada en proporcionar aquest servei a la comarca.

 

L’empresa Informàtica i Wireless SLU ha estudiat i buscat els emplaçaments idonis per a la instal·lació dels equips necessaris per a la prestació d’aquests serveis. Ara s’encarregarà de dotar les torres de telecomunicacions amb els equips i tecnologia necessària per donar el servei d’Internet i veu IP.

 

Per la seva part, el Consell Comarcal assumirà el cost de la instal·lació de les torres que siguin necessàries per arribar a cobrir els municipis de Llorac, Passanant i Belltall, Savallà del Comtat i Vallfogona de Riucorb.

 

El projecte de desplegament d’aquesta segona fase de la xarxa té un pressupost de 12.000,00 euros.