L’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà organitza un simposi sobre la figura de Joan Poblet i Teixidó

La jornada tindrà lloc el dissabte dia 27 d’octubre a la capella de l’antic Hospital de Santa Magdalena de Montblanc

Montblanc

L’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà organitza un simposi sobre la figura de Joan Poblet i Teixidó
L’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà organitza un simposi sobre la figura de Joan Poblet i Teixidó

Amb motiu del centenari de la mort de Joan Poblet i Teixidó, l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà (ACCB), amb el patrocini de l’Ajuntament de Montblanc i el Consell Comarcal, organitza un simposi per commemorar, posar en valor i contextualitzar la figura d’aquest reconegut montblanquí, i per extensió, concquenc.

 

La jornada tindrà lloc el dissabte dia 27 d’octubre a la capella de l’antic Hospital de Santa Magdalena de Montblanc. 

 

L’acte es durà terme al llarg de tot el matí, des de dos quarts de deu fins les dues del migdia. 

 

La presentació del simposi anirà a càrrec de l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu i Domingo i del director dels Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Jordi Agràs i Estalella, a més de la intervenció del director de l’Arxiu Comarcal, Josep M. Porta i Balanyà.

 

Seguidament, hi haurà tres ponències. El Sr. Josep M. Prats i Batet parlarà del catalanisme catòlic de la I República a la dictadura de Primo de Rivera; El Dr. Xavier Ferré i Trill dissertarà sobre la biografia de Joan Poblet com a organitzador agrari, i finalment, es durà a terme la intervenció de l’arxivera de l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà, Lali Albareda i Lliró, que tractarà sobre la grip del 1918 a la Conca de Barberà. 

 

En acabar les xerrades, el Dr. Antoni Gavaldà i Torrents serà l’encarregat d’aportar les conclusions del simposi i, finalment, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu i Domingo, i el president del Consell Comarcal, Francesc Benet, tancaran l’acte. 

 

Un cop finit el simposi, es procedirà al descobriment d’una placa commemorativa a la casa on va morir l’homenatjat, al carrer Joan Poblet i Teixidó de Montblanc. Tothom qui vulgui hi està convidat. 

 

Cal fer avinent que aquelles persones que requereixin un certificat d’assistència, cal que s’inscriguin prèviament a l’Arxiu Comarcal, mitjançant el correu electrònic acconcadebarbera.cultura@gencat.cat o bé al telèfon 977860492.