Territori i Sostenibilitat inicia obres de millora a la carretera C-14 a Solivella

El director d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, es reuneix amb l’alcalde, Enric Capdevila, per tractar sobre el projecte

Comarques

Territori i Sostenibilitat inicia obres de millora a la carretera C-14 a Solivella
Territori i Sostenibilitat inicia obres de millora a la carretera C-14 a Solivella | TES

El director general d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, s’ha reunit avui amb l’alcalde de Solivella (Conca de Barberà) amb motiu de l’inici de les obres de millora que el Departament ha impulsat a la C-14 al seu pas per aquest terme municipal. En la reunió també han participat la directora dels Serveis Territorials a Tarragona, Trini Castro, el subdirector de Programació i Execució, David Prat, i el cap del Servei Territorial de Carreteres a Tarragona, Lluís Lacruz.

 

Territori i Sostenibilitat ha començat aquesta setmana treballs de reforçament d’aquesta carretera, en un tram de 7,4 quilòmetres, amb un pressupost de 710.000 euros. Les obres tenen un termini d’unes quatre setmanes. Aquesta actuació, que inclourà la travessera de Solivella, consisteix principalment en la millora del ferm de la C-14 per tal d’afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció.

 

Addicionalment, l’obra també comportarà millores en la visibilitat nocturna a la travessera i en l’eficiència energètica de l’enllumenat, atès que se substituiran les actuals lluminàries per unes de tipologia LED. S’instal·laran 60 noves unitats, tot mantenint els bàculs i columnes existents.

 

Sobreamples a la carretera

D’altra banda, cal remarcar que aquesta obra inclou la pavimentació d’alguns trams de bermes o cunetes amb l’objectiu de donar un sobreample a la carretera per a millorar la seguretat viària i el confort dels usuaris. En total, s’executaran 120 metres de cuneta i 40 metres de berma per a guanyar amplada en diversos punts.