Els pobles de la Conca de Barberà organitzen xerrades sobre el càncer amb motiu de La Marató de TV3

El càncer és la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones

Comarques

Els pobles de la Conca de Barberà organitzen xerrades sobre el càncer amb motiu de La Marató de TV3
Els pobles de la Conca de Barberà organitzen xerrades sobre el càncer amb motiu de La Marató de TV3

Amb motiu de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que enguany compleix la seva 27a edició, alguns pobles de la Conca de Barberà organitzen conferències divulgatives per acostar a la població la realitat mèdica i humana del càncer, una paraula que ens serveix per referir-nos a més de 200 tipus diferents de malalties: mama, còlon, pulmó, cervell, leucèmia, limfoma, pàncrees, etc.

 

Aquestes xerrades, emmarcades en una intensa campanya de divulgació i sensibilització adreçada als joves de Catalunya que impulsa la Fundació La Marató de TV3, són organitzades per l’Oficina Jove de la Conca de Barberà en col·laboració amb els ajuntaments i les associacions juvenils dels pobles.

 

Les conferències, que aniran a càrrec de professionals de la salut amb suport de material gràfic i de la projecció d’un vídeo didàctic, tindran lloc en els municipis següents:

 

·         Montblanc, 16 de novembre, a les 18.30 h a la Biblioteca comarcal Conangla i Fontanilles

.          Barberà de la Conca el divendres, 23 de novembre a les 18.30 h a la sala d’Àudio.

·         Vilaverd el divendres, 23 de novembre a les 20.00 h al local social.

·         Vimbodí i Poblet el divendres, 30 de novembre a les 19.00 h al centre cívic.

·         L’Espluga de Francolí el dilluns, 10 de desembre a les 18.00 h a l’Auditori Carulla Font.

·         Rocafort de Queralt el dissabte, 15 de desembre a les 17.30 h al local cultural.

 

El càncer és la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones. La supervivència al càncer ha crescut un 7% en els últims 10 anys i la mitjana se situa, actualment, en el 55%, Així mateix i malgrat els avenços, la incidència continua sent molt alta: es calcula que, al llarg de la vida, en tindran 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones.

 

La campanya d’enguany porta l’eslògan “La investigació és la vida”. Mostra el procés viscut per una persona fins a arribar a la curació. Té com a objectiu fer èmfasi en la capacitat de la recerca per augmentar la supervivència i la qualitat de vida dels pacients.