La verema 2018 a la DO Conca de Barberà, bona en quantitat i qualitat

Després de les varietats tradicionals s'ha acabat la verema 2018 amb el trepat com és habitual

Comarques

La verema 2018 a la DO Conca de Barberà, bona en quantitat i qualitat
La verema 2018 a la DO Conca de Barberà, bona en quantitat i qualitat

Aquesta verema 2018 a la Conca de Barberà ha estat més complicada del que s'esperava en un primer moment. Una maduració sobtada i ràpida i alguns problemes de míldiu i cuc del raïm que han afectat alguna zona concreta sense massa importància.

 

Altres agricultors i cellers van iniciar la verema a meitats d'agost, però la destinació del raïm era per base cava i vendre-ho fora. Això no treu la rellevància que hagi estat una verema relativament avançada, ja que veremar a meitats d'agost a la Conca de Barberà és més inusual. Les cooperatives van començar entre el 15 d'agost i l'1 de setembre.

 

En general tots els cellers han collit una quantitat similar al 2017 tot i que depen de quines varietats ha augmentat la producció i l'altres han baixat. Com per exemple, el repunt de la garnatxa negra i el samsó. L’estat sanitari és bo ja que no s'han tingut problemes de podridura.

 

Com és normal la verema s'ha iniciat amb les varietats primerenques: com el chardonnay.  Ha seguit amb l'ull de llebre, garnatxa blanca i més tard amb el macabeu. Hi ha zones que hi va haver algunes tempestes amb calamarsa o pedra molt locals (zona de Solivella i Sarral) i lleus, i que ha fet variar el volum final de collita. 

 

Un estiu sec, amb altes temperatures i les últimes pluges ha condicionat la producció i es preveuen una quantitat que supera lleugerament el milió de quilos.

 

Cellers i cooperatives coincideixen que serà un bon any, un raïm sa i amb un bon procés de maduració. També el trepat, la varietat autòctona de la Conca de Barberà, més rústica i resistent serà de qualitat.

 

Després de les varietats tradicionals s'ha acabat la verema 2018 amb el trepat com és habitual. Una verema que s'ha allargat fins a finals d'octubre.