Comencen les jornades aproPA’T de didàctica del patrimoni a les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí acull aquest dissabte 10 de novembre, la tercera edició de les jornades de formació aproPA’T

L'Espluga de Francolí

Comencen les jornades aproPA’T de didàctica del patrimoni a les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre
Comencen les jornades aproPA’T de didàctica del patrimoni a les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí acull aquest dissabte 10 de novembre, la tercera edició de les jornades de formació aproPA’T, un espai de trobada entre el professorat i els professionals dels museus per promoure la generació de sinèrgies i experiències innovadores entre els diferents agents culturals i educatius del territori. 

 

Aquest any, les jornades es centren en els museus com a eines per a la innovació pedagògica a les aules i estan dirigides tant a docents de tots els nivells educatius com a estudiants i professionals dels museus i entitats culturals. 

 

Les jornades s’inicien amb una ponència a càrrec de la directora del Museu de la Vida Rural Gemma Carbó, que ens parlarà de les comunitats culturals d’aprenentatge. La segona ponència, anirà a càrrec de Maite Blay, professora de l’aula d’acollida de l’institut Pons d’Icart de Tarragona, que ens explicarà com el patrimoni és una eina de gran valor per acollir els alumnes nouvinguts. 

 

Durant les jornades es presentaran experiències entre museus i centres educatius que s’estan duent a terme com el projecte “I tu, què pintes?” entre el Museu Deu i els centres educatius del Vendrell i l’experiència Tàndem realitzada entre el Museu Nacional d’Art de Catalunya i l’Escola Miquel Bleach amb la coordinació de la Fundació Catalunya - La Pedrera. També hi haurà un espai aprenentatge social i compartit entre els participants. 

 

Les jornades tindran una segona sessió el dissabte el 17 de novembre al Museu de Tortosa. En aquest cas, comptaran amb les ponències de l’artista i professor de la Universitat Rovira i Virgili, Albert Macaya amb qui repensarem el binomi arts-educació per tal de crear una experiència i coneixement compartit al museu. La consultora Andrea Granell, ens presentarà l’eina per avaluar el disseny de les activitats educatives patrimonials creada per la Comunitat de Pràctica de Patrimoni i Escola. 

 

En aquesta segona sessió es presentarà el projecte “Escola Amiga” entre el Museu de les Terres de l’Ebre i l’institut Ramon Berenguer IV i el projecte “Pau Casals” entre l’escola El Puig i el Museu Pau Casals. 

 

 

Jornades AproPA’T

 

AproPA’T és una iniciativa de la Xarxa Territorial de Museus de les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre de la qual en formen part el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya dotze museus de la demarcació: el Museu d'Alcover, el Museu Terres de l'Ebre, el Museu d'Història de Cambrils, el Museu Deu, la Vil·la Casals - Museu Pau Casals, la Fundació Apel·les Fenosa, el Museu de la Vida Rural, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà, el Museu de Reus Salvador Vilaseca, el Museu Diocesà de Tarragona, el Museu Nacional de Tarragona, el Museu de Tortosa i el Museu de Valls.