L’Any Martí-Sabé i el llegat Subirachs inspiraran el centenari de Palau Ferré

La Fundació d’Art Palau Ferré enceta una ronda de trobades amb espais museístics catalans per conèixer experiències commemoratives d’èxit

Montblanc

L’Any Martí-Sabé i el llegat Subirachs inspiraran el centenari de Palau Ferré
L’Any Martí-Sabé i el llegat Subirachs inspiraran el centenari de Palau Ferré

La família del pintor, escultor i ceramista Maties Palau Ferré (Montblanc, 1921-2000) comença a preparar-ne el centenari, que se celebrarà el 2021. Per fer-ho, aquestes darreres setmanes, des de la Fundació d’Art Palau Ferré han iniciat una ronda de trobades amb espais museístics catalans dedicats a artistes de la mateixa generació per tal de conèixer experiències museogràfiques i de commemoració.

 

El passat 24 d’octubre familiars de Palau Ferré van visitar el nou Espai Subirachs del Poblenou de Barcelona i van entrevistar-se amb la filla de l’escultor, i conservadora de la seva obra, Judit Subirachs-Burgaya. A l’Espai Subirachs es pot conèixer l’evolució estilística de l’escultor, que va més enllà de la seva faceta més coneguda, la de la façana de la Passió de la Sagrada Família. 

 

De la mateixa manera, aquest 9 de novembre, Rosa de les Neus Palau, neboda de l’artista de Montblanc, va reunir-se a Santa Coloma de Farners amb la filla del també escultor J.Martí-Sabé, Marta Martí, que l’any 2015 va ser la responsable dels actes commemoratius que la capital de la comarca de la Selva va dedicar a l’artista gironí.

 

L’objectiu de la Fundació d’Art Palau Ferré és ampliar aquesta sèrie de trobades per tal de dissenyar un centenari, el del 2021, que incorpori experiències d’èxit en la gestió del patrimoni d’altres models museístics catalans.

 

Espai Subirachs

L’escultor de la façana de la Passió del temple expiatori de la Sagrada Família, té des del 2017, al Poblenou, un espai dedicat a la seva obra. Així un centenar de peces de Josep Maria Subirachs (Barcelona, 1927-2014) poden veure’s en un recorregut per les diferents etapes de l’artista: els inicis noucentistes, l’expressionisme, l’abstracció i l’experimentació final. 

 

Any Martí-Sabé

El 2015 la Selva va programar tot un seguit d’activitats per homenatjar l’escultor Josep Martí-Sabé (Santa Coloma de Farners, 1915-2006) en el centenari del seu naixement. Fill predilecte de la població, la commemoració va tenir en l’àmbit educatiu i expositiu un dels seus pilars bàsics.