Els treballs de redacció de la Carta del Paisatge de la Conca de Barberà avancen a bon ritme

Segons l’estudi presentat per Limonium, a la Conca de Barberà es poden distingir un total de disset unitat de paisatge

Comarques

Els treballs de redacció de la Carta del Paisatge de la Conca de Barberà avancen a bon ritme
Els treballs de redacció de la Carta del Paisatge de la Conca de Barberà avancen a bon ritme

L’empresa Limonium ha presentat als alcaldes de la comarca l’estat actual dels treballs de redacció de la carta del Paisatge de la Conca. Va ser ahir al vespre, a Solivella, en el marc d’una reunió del Consell d’Alcaldes de la comarca.

 

En aquests moments s’ha finalitzat la primera fase de la redacció de la Carta, que és la de l’elaboració de la diagnosi. En les properes setmanes es posarà en marxa la següent fase, que serà la de definició dels objectius de qualitat paisatgística. I acabarà amb la redacció del document d’acords i la seva signatura per part dels agents implicats en la realització de la Carta.

 

Aquest document final és previst que estigui enllestit abans de l’estiu. Tot i que els alcaldes van manifestar que el més important no és tant la data en què estigui enllestit, com el fet que aquest document aconsegueixi aplegar l’aprovació unànime de tots els ajuntaments de la comarca.

 

Un primer fruit dels treballs de redacció de la Carta ha estat la definició de les unitats de paisatge de la Conca de Barberà. Aquestes unitats són porcions del territori que es caracteritzen per tenir una combinació específica de components paisatgístics (naturals, culturals o simbòlics) i unes dinàmiques clarament reconegudes que li confereixen una unitat diferenciada de la resta del territori.

 

Segons l’estudi presentat per Limonium, a la Conca de Barberà es poden distingir un total de disset unitat de paisatge en funció de les característiques assenyalades anteriorment. Cadascuna d’aquestes unitats de paisatge s’haurà de tractar específicament per atendre les seves necessitats i les seves problemàtiques i s’hauran de definir les actuacions que li són pròpies.