Santa Coloma de Queralt acull una xerrada sobre el càncer amb motiu de la Marató de TV3

“La investigació és la vida” vol mostrar el procés de curació d’un malalt de càncer

Santa Coloma de Queralt

En motiu de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que enguany compleix la seva 27ª edició, Santa Coloma de Queralt acollirà una conferència divulgativa per acostar a la població la realitat mèdica i humana del càncer, una paraula que ens serveix per referir-nos a més de 200 tipus diferents de malalties: mama, còlon, pulmó, cervell, leucèmia, limfoma, pàncrees, etc.

 

Aquesta xerrada s’emmarca en una intensa campanya de divulgació i sensibilització adreçada als joves de Catalunya, que impulsa la Fundació La Marató de TV3 i, en aquest cas, organitza l’Oficina Jove de la Conca de Barberà en col·laboració amb l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt, l’associació Queractiu, l’associació contra el càncer i les AMPA de l’Escola Cor de Roure, del Col·legi Mare de Déu del Carme i de l’Institut Joan Segura i Valls. 

 

La xerrada, que anirà a càrrec d’un professional de la salut amb el suport de material gràfic i de la projecció d’un vídeo didàctic, tindrà lloc el dimecres 28 de novembre a les 19.30h a la sala Merlets del Castell dels Comtes.

 

El càncer és la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones. En els darrers 10 anys la supervivència a aquesta malaltia ha augmentat un 7%, situant la mitjana en un 55% de casos d’èxit. No obstant això i malgrat els avenços, la incidència continua sent molt alta: es calcula que, al llarg de la vida, en tindran 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones.

 

La campanya d’enguany, que porta per eslògan “La investigació és la vida”, mostra el procés de curació d’un malalt de càncer, i té com a objectiu fer èmfasi en la recerca per augmentar la supervivència i la qualitat de vida dels pacients.