Els cellers de la DO Conca de Barberà pugen nota a La Guia de Vins de Catalunya 2019

Comarques

Els cellers de la DO Conca de Barberà pugen nota a La Guia de Vins de Catalunya 2019
Els cellers de la DO Conca de Barberà pugen nota a La Guia de Vins de Catalunya 2019

El Museu Marítim va ser el lloc escollit per la presentació de La guia de vins de Catalunya 2019, de Jordi Alcover i Sílvia Naranjo. La guia enguany arriba a la seva 11ª edició. Aquesta guia vol ser la gran obra periodística sobre els vins de la terra. Per elaborar-la els autors i col·laboradors han tastat, a cegues, més de 1.400 vins. Alhora que es presentava la guia, es presentaven els vins que han tingut major puntuació i que han estat premiats.

 

Dels 15 celler de la DO Conca de Barberà que han presentat vins a La Guia, un total de 14 superen la mitja de 9 en les seves puntuacions, la majoria superant la nota de l'edició anterior. Fet que demostra el bon moment dels vins del territori.

 

A més enguany, com a novetat s’han afegit els premis a millors vins monovarietals de varietats autòctones on s'han premiat 2 vins de la denominació:

 

Premi La Guia al Millor Trepat Negre 2019: La Coma Trepat 2017, Celler Molí dels Capellans, DO Conca de Barberà

Premi La Guia al Millor Macabeu 2019: Brisat del Coster Macabeu 2017, Celler Mas Foraster, DO Conca de Barberà

 

El vi de la DO Conca de Barberà millor puntuat ha estat, precisament, per La Coma Trepat 2017 de Molí dels Capellans amb un 9.83, seguit del Brisat del Coster Macabeu de 2019 de Celler Mas Foraster amb un 9.82. I el tercer millor vi, segons La Guia, és el Trepat del Jordiet del Celler Rendé Masdéu amb un 9.79.

 

Una altra dada a destacar és que dels 63 vins DO Conca presentats a La Guia un total de 30 vins han estat elaborats amb trepat. I dins la categoria de vins negres els 10 vins més ben puntuats han estat elaborats amb aquesta varietat autòctona de la Conca de Barberà.

Si s'observa la classificació segons la nota mitja dels cellers destaquen el celler Costador amb un 9.64 de mitja, seguit del celler Rendé Masdéu amb un 9.63,  i en tercera posició trobem Abadia de Poblet amb un 9.62.

 

 

La Guia de Vins de Catalunya ha reconegut la feina dels cellers de la DO Conca de Barberà que aposten per elaborar vins amb trepat. Han premiat la qualitat i tipicitat d’aquesta varietat destacant la bona feina de tots els cellers que hi treballen. 

 

Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, autors de la Guia, són clars defensors de les varietats autòctones de cada zona i proposen la recuperació de la identitat dels territoris. Alcover i Naranjo expliquen que a la Conca s'ha agafat un camí en bona direcció i s'està consolidant la feina feta.