Presentada la GuiaSardanista 2019 a Montblanc

L'acte ha comptat amb la presència d'autoritats municipals i representants del món de la sardana

Montblanc

Presentada la GuiaSardanista 2019 a Montblanc
Presentada la GuiaSardanista 2019 a Montblanc | Foto © Marc Lladó Quadrat

El Casal Montblanquí de Montblanc ha acollit l'actes de presentació de la GuiaSardanista 2019, alhora que també s'ha fet el lliurament dels Premis Capital de la Sardana d’enguany i l'actuació de la cobla Tres Vents.

 

L'acte ha comptat amb la presència d'autoritats municipals i representants del món de la sardana.

 

Què és la Guia Sardanista?

La Guia Sardanista és el llibre de referència que recull els principals actes sardanistes. S’hi presenten en ordre cronològic els aplecs i concursos que se celebren al territori, la població on es desenvolupa, l’hora, l’indret i les cobles que hi actuen.

 

La Confederació Sardanista de Catalunya és l’encarregada de coordinar i editar cada any la Guia Sardanista, confeccionada per les diverses territorials d’Aplecs, la Federació Sardanista del Rosselló i la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya.

 

La Guia Sardanista s'edita des del 2002, de manera que la d'aquest 2019 és la 18a edició. Cada any el seu disseny és diferent i sorprenent, així que aquest és un dels altres al·licients.

 

Els Premis Capital de la Sardana

Els Premis Capital de la Sardana suposen un reconeixement per a persones, entitats i institucions que han desenvolupat una tasca de difusió i defensa de la sardana i la dansa tradicional. La Comissió Capital de la Sardana és l’encarregada d’atorgar-los segons unes categories establertes després de recopilar, proposar i analitzar les diverses propostes presentades. Enguany ja se’n va lliurar un: la Medalla al Mèrit Sardanista, al conseller de Cultura Lluís Puig, a Brussel·les, el passat 1 d’octubre.