Josep Andreu abandona la vaga de fam

Continua amb la decisió presa pels presos polítics que la seguien

Montblanc

Josep Andreu abandona la vaga de fam
Josep Andreu abandona la vaga de fam

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha pres la decisió d’abandonar la vaga de fam que estava seguint des de fa poc més d’una setmana. Josep Andreu, al respecte, ha dit: “Sempre hem dit que seguiríem les decisions dels de Lledoners, i aquests quatre que la seguien també han decidit abandonar avui la vaga de fam.”

 

Josep Andreu, en el comunicat en què explica la decisió d’abandonar aquesta vaga de fam, continua amb un record pels presos de Lledoners que fins ahir estaven en vaga de fam: “Vull enviar des d’aquest ajuntament una abraçada molt forta als presos que han estat en vaga de fam, no vuit dies com jo sinó vint dies. Els vull explicitar la meva gratitud, la meva admiració per la seva defensa de les llibertats d’aquest país i la seva determinació. Tot això ho faig extensiu a tots els presos de Lledoners, de Mas d’Enric i de la resta de presons…”.

 

L’alcalde montblanquí afirma, tot i que deixa la vaga de fam: “Demà seguirem amb la jornada de protesta, la jornada de lluita, i en aquesta jornada, hem de demostrar a Espanya, a Europa i al món, que no estem d’acord en absolut amb aquests empresonaments, que ja porten més d’un any; no estem d’acord, gens en absolut, amb aquest judici tan monstruós que es prepara; que no estem d’acord amb tots els abusos que està fent el sistema judicial espanyol… i que demà , ha de ser una gran jornada de lluita.”

 

En aquest sentit, Josep Andreu puntualitza: “Tal com em van expressar els presos de Lledoners, la de demà ha de ser una lluita pacífica però contundent. Tallar carreteres és un dret que tenim, entre d’altres, ja que en teoria representa que som en un país en què hi ha llibertat d’expressió i de reunió, i cal tenir clar que l’expressió més forta és una cadena humana ben forta, que no cal cremar pneumàtics, ni oferir-los imatges violentes ni anar amb la cara tapada…”. Andreu també afegeix: “Demà demano que no hi hagi cap enfrontament amb la nostra policia, amb els Mossos d’Esquadra, i cal lluitar per un demà de llibertat de presos polítics i exiliats.”