La Creu Roja a Tarragona rep una aportació de la Diputació de Tarragona per als projectes de teleassistència i el banc de suport

L’import assignat ha estat de 50.000 euros i servirà per comprar aparells per a persones amb dependència

Comarques

La Creu Roja a Tarragona ha rebut una aportació per part de la Diputació de Tarragona per un import de 50.000 euros per tal de reforçar els projectes de teleassistència domiciliària i del banc de productes de suport de l’entitat. Els beneficiaris seran persones més grans de 65 anys o amb dependència que passin la major part del temps soles i que estiguin empadronades en els municipis del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. També hauran d’haver estat derivades per part dels serveis socials i sanitaris del territori.

 

En el cas del servei de teleassistència l’aportació anirà destinada a fomentar el servei d’atenció domiciliària entre ajuntaments i consells comarcals de la demarcació de Tarragona. La Creu Roja presta aquest servei mitjançant línia telefònica, amb un equipament de comunicacions ubicat en un centre d’atenció i en el domicili dels usuaris. Els diners de la subvenció serviran per comprar 120 terminals que els usuaris rebran de manera gratuïta i amb el qual únicament amb un botó poden entrar en contacte verbal amb el personal de la Creu Roja durant 24 hores al dia i 365 dies l’any.

 

Per altra banda, el banc de productes de suport consisteix en la cessió gratuïta d’aquells productes que serveixen per millorar la qualitat de vida de persones de menys de 65 anys amb dificultats de mobilitat o discapacitats permanents, i amb dificultats econòmiques per assumir aquests aparells. El ventall de productes inclou baranes, somiers articulats, caminadors, cadires de rodes, crosses o grues de trasllat vertical, entre altres. El material serà facilitat a les persones indicades per a l’àrea de benestar social del consells comarcals i ajuntaments. Segons apareix en el conveni de col·laboració el nombre de beneficiaris serà de 100, si bé “aquest número podrà variar depenent del cost dels productes del banc de suport”. A més, en aquest projecte l’organització hi aporta fons propis per atendre usuaris de la Creu Roja que ho necessitin.