La restauració de Santa Maria de Montblanc es presenta en societat

S'ha presentat la restauració i beneït

Montblanc

La restauració de Santa Maria de Montblanc es presenta en societat
La restauració de Santa Maria de Montblanc es presenta en societat | Foto © Marc Lladó Quadrat

Important acte el que ha viscut la Parròquia de Santa Maria de Montblanc amb la presentació i benedicció de la restaurada imatge de Santa Maria de Montblanc. 

 

La restauració de la imatge de Santa Maria, popularment coneguda com la “Mare de Déu del cor” és una talla de fusta, i presideix l’església de Santa Maria la Major de Montblanc. És una magnífica talla de fusta, excepcional per la seva factura i elegància, i que sortosament ha sobreviscut a les reiterades destruccions del temple montblanquí.

La restauració ha estat realitzada pel Taller AVALL de Reus, sota la supervisió del departament de patrimoni de la Generalitat de Catalunya. El procés ha consistit en la pràctica d’anàlisis científics de l’extracció de mostres puntuals, anàlisis dels pigments, estratografia de capes i SEM sobre les mostres. La peça també ha estat sotmesa a la inflació de llum ultraviolada que ha posat al descobert molts repintats i danys provocats per la història tortuosa de la peça. A part dels anàlisis realitzats s’ha procedit a la neteja de la peça, per tal d’eliminar els repintats i retornar la llum original a la policromia barroca.

 

L'acte ha comptat amb la presència de representants de l’Arquebisbat de Tarragona, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Montblanc. Cadascuna de les institucions que han participat d’una manera o altre el l’execució d’aquest projecte que ha executat i finançat majoritàriament la Parròquia de Santa Maria de Montblanc.

 

La imatge de Santa Maria restarà a pla de terra fins el dia 1 de gener per poder ser contemplada còmodament.