L’Oficina de Turisme de Montblanc tanca 2018 amb més de 53.000 persones ateses

Per vuitè any consecutiu s'han superat les 15.000 consultes

Montblanc

| Marc Lladó

Com cada inici d'any, l’Oficina Municipal de Turisme de Montblanc presenta el balanç de les dades estadístiques recollides durant l'any acabat de finalitzar. El 2018 ha estat el primer any sencer d'activitat a la nova ubicació de l'Oficina de Turisme, a l'antic celler modernista. S'ha tancat amb uns resultats molt positius, que consoliden els darrers cinc anys com el millor quinquenni de la història des del punt de vista turístic.

 

S'han atès 15.622 consultes, que suposen 53.501 persones. Per vuitè any consecutiu s'han superat les 15.000 consultes ateses, una xifra que confirma la importància de l'activitat turística a Montblanc i l'evidència que la vila és una de les principals destinacions turístiques de l'interior de Catalunya, especialment en visitants de diverses hores.

 

L'evolució de l'activitat per mesos ha estat similar a la de l'any anterior, amb un augment de visitants el primer trimestre i tres baixades puntuals a l'abril, l'agost i l'octubre, els tres mesos de major activitat.

 

El primer trimestre de l'any va confirmar l'idoneïtat de la nova ubicació de l'Oficina de Turisme. Es va notar un augment en les visites guiades, especialment les que van lligades a les activitats enogastronòmiques i la calçotada. 

 

En el cas de l'abril, en canvi, es va veure que l'oficina de turisme ha perdut centralitat durant la Setmana Medieval. En realitat, no és un problema, ja que s'ha reforçat el paper del punt d'informació de la plaça de Sant Miquel. 

 

En els altres dos casos, és el factor climatològic el que justifica unes xifres per sota de les de 2017: a l'agost va fer molta calor i els turistes allotjats al litoral no van fer tantes escapades cap a l'interior com passa en estius més ennuvolats o plujosos; i durant la celebració de Clickània, tres dels cinc dies va fer mal temps. Malgrat això, l'agost és el segon millor de la darrera dècada i l'octubre el cinquè millor de la història de l'Oficina de Turisme.