50.000 espectadors han vist els Pastorets de l'Espluga per televisió

Tac12 n'ha ofert 5 emissions durant aquestes festes de Cap d'Any i Reis

L'Espluga de Francolí

50.000 espectadors han vist els Pastorets de l'Espluga per televisió
50.000 espectadors han vist els Pastorets de l'Espluga per televisió | Pastorets de l'Espluga

Els Pastorets de l'Espluga de Francolí han superat totes les expectatives de públic aquest Nadal, arribant per primer cop a la xifra global de 50.000 espectadors a través de la televisió pública del Camp de Tarragona. Són les xifres d'audiència que ha facilitat Tac12 després de les 5 emissions de la representació nadalenca durant les festes de Cap d'Any i Reis.

 

Aquesta xifra suposa un abans i un després pels Pastorets de l'Espluga, que no només han crescut en qualitat i en espectadors al teatre sinó també han assolit un horitzó fins ara impossible, arribar a milers de cases arreu del Camp de Tarragona a través de la televisió.

 

Això ha estat gràcies a la implicació de la televisió pública del territori i al patrocini de les empreses espluguines Cunicarn i l'Hostal del Senglar, a més de la DO Conca de Barberà i del Casal de l'Espluga. Els Pastorets de l'Espluga són biennals i no tornaran a escena fins l'any 2020.

 

5 emissions durant les festes

Els Pastorets de l'Espluga s’han pogut veure a televisió el primer dia del 2019 a les 11h del matí, i també en una segona emissió a les 15.30h de la tarda, ideal per la sobretaula de Cap d'Any. L'endemà, 2 de gener, es van poder tornar a veure a les 11h del matí. El dissabte 5 de gener al matí se’n va oferir una sessió extra, mentre l'última oportunitat era el dia de Reis, el 6 de gener a les 17.30h per tancar la programació nadalenca de Tac12. A partir d’ara, es podran recuperar sempre que es vulgui a tac12.tv/retransmissions

 

ENLLAÇ DIRECTE A LA RETRANSMISSIÓ: https://www.tac12.tv/retransmissions/item/6521-els-pastorets-de-l-espluga-de-francoli

 

Uns Pastorets històrics amb aires de renovació

L'Espluga de Francolí té documentada la representació dels Pastorets des de finals del segle XIX amb una primera crònica de 1887, al teatret del Centre de Catòlics, des del 1892 al Teatre Francolí (Xulla) i el 1922 a l'església Vella de Sant Miquel. El 1928 van passar a representar-se al Teatre Cultural, on es van reprendre el 1939, després de la Guerra Civil. El 1976 van recuperar-se a l'actual Teatre del Casal, on es representen des de llavors i fins l'actualitat, amb importants transformacions escèniques i canvis en el repartiment, especialment des de l'entrada al segle XXI.  

 

Un gran espectacle escènic amb música en directe

L'actual espectacle manté l'essència del text clàssic de Josep M. Folch i Torres, utilitzant encara alguns dels històrics decorats de paper, però amb una gran dosi d'efectes especials i nous elements d'atrezzo i decorats corporis que donen realisme a les escenes.

 

Són especialment singulars per la banda sonora pròpia interpretada per una orquestra en directe de 15 músics, per la presència d'animals vius sobre l'escenari, i l'espectacular caracterització i vestuari dels principals personatges, dissenyada pel sastre i figurinista del Gran Teatre del Liceu, David Ferré.

 

Els Pastorets de l'Espluga es representen al Teatre del Casal, el més gran del Camp de Tarragona amb un aforament similar al del Gran Teatre Imperial Xinès de PortAventura.