Concactiva dóna el tret de sortida al projecte Joves Actius Conca de Barberà

Els joves també participaran en activitats socials i culturals de la comarca, promovent d’aquesta manera una major integració amb l’entorn més proper

Montblanc

Concactiva dóna el tret de sortida al projecte Joves Actius Conca de Barberà
Concactiva dóna el tret de sortida al projecte Joves Actius Conca de Barberà

Una vintena de persones, la gran majoria joves, van assistir a la presentació oficial del nou projecte juvenil de formació i inserció laboral de Concactiva.

 

Joves Actius, que s’inicia aquest mes de gener i té una durada d’un any, inclou una tutorització continua per a què els joves defineixin el seu futur vital i professional i esvaeixin dubtes. Els 20 joves participants, a més, realitzaran una formació amb Certificat de Professionalitat d’entre 300 i 400 hores, a triar entre Cuina i Cambrer de Sala o Fabricació Electromecànica. Aquesta formació, amb pràctiques en empreses incloses, està dirigida als sectors que ofereixen actualment més llocs de treball vacants a la comarca, facilitant així als joves la possibilitat de trobar feina un cop acabada la formació.

 

Un cop finalitzada aquesta formació professionalitzadora, els joves decidiran si volen iniciar-se en el món laboral o retornar al sistema educatiu, mitjançant la realització de cicles formatius o obtindre l’ESO mitjançant l’Escola d’Adults. En el cas de provar sort en el món laboral, els joves no només comptaran amb el suport dels prospectors d’empresa de Concactiva, sinó que les empreses que els contractin rebran un subvenció mensual de 850 euros, facilitant-ne així la seva contractació.

 

Com a novetat respecte edicions anteriors, els joves també participaran en activitats socials i culturals de la comarca, promovent d’aquesta manera una major integració amb l’entorn més proper i un suport mitjançant la socialització.

 

L’acte va finalitzar amb les paraules d’una jove participant en un programa juvenil de Concactiva l’any 2016 mitjançant el qual va trobar feina i a dia d’avui ja porta dos anys de contracte. Un petit berenar per a tothom i una visita a les instal·lacions on es farà la formació va cloure la presentació.

 

La selecció per al programa Joves Actius Conca de Barberà ja ha començat, però des de l’organisme comarcal recorden que encara queden algunes places disponibles. La participació es gratuïta i està dirigida a joves de 16 a 29 anys. Els residents a fora de Montblanc també rebran una beca de transport. Tothom que hi estigui interessat pot dirigir-se a Concactiva per a demanar més informació.