Obertura de luxe de les Nits Musicals de la Brufaganya 2019

El dia 8 de juny el Cor de Cambra del Palau de la Música i La Caravaggia obriran les Nits Musicals de la Brufaganya

Comarques

Obertura de luxe de les Nits Musicals de la Brufaganya 2019
Obertura de luxe de les Nits Musicals de la Brufaganya 2019

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i el conjunt de música barroca  La Caravaggia, dirigits per Xavier Puig seran els encarregats d’obrir les “Nits Musicals de la Brufaganya. 8 Festival `d’Estiu” d’aquest any, la nit del dissabte 8 de juny.

 

El Cor de Cambra del Palau és dels cors professionals més prestigiosos de l’estat espanyol. Va ser creat per l’Orfeó Català l’any 1990 amb la missió de difondre la música coral universal, promoure la recuperació del patrimoni musical català i fomentar la nova creació. Jordi Casas i Bayer en fou el director durant els primers 21 anys. Del setembre del 2011 al juny del 2016 Josep Vila i Casañas va ser-ne el director titular. I des del setembre del 2016 Simon Halsey assumeix el càrrec de director artístic i des del 2018 Xavier Puig el de director principal.

 

La Caravaggia, dirigida per Lluís Coll, és un conjunt de música antiga que se centra en els instruments del Renaixement i del primer barroc. Ha actuat en els principals Festivals de Música Antiga de l’estat espanyol iniciant també la seva carrera en el circuit europeu (França, Bèlgica, Holanda...).

 

En aquest concert interpretaran obres de Joan Brudieu, Mateu Fletxa el Jove i Mateu Fletxa el Vell, entre d’altres.

 

Els últims anys el festival de la Brufaganya ha presentat cors com el Cor Lieder Càmera, The Gospel Viu Choir, el Cor Vivaldi, Ensemble O Vos Omnes, l’Escolania de Montserrat, solistes com Toni Marsol i Marta Matheu, i conjunts de cambra com Duo Delis, Cosmos Quartet, Quartet Gerhard o Trio Pedrell, tots ells d’un altíssim nivell artístic.