Una Setmana Medieval amb novetats

Una de les noventats és l’estrena de la «Cantata de la Llegenda de la Princesa i Sant Jordi», composta pel montblanquí Jordi Cartanyà

Montblanc

Una Setmana Medieval amb novetats
Una Setmana Medieval amb novetats | Foto © Marc Lladó Quadrat

Durant la vetllada  d'ahir a la bit, es van avançar algunes de les novetats de la festa d’enguany. Amb la intenció de renovar la imatge de marca i estrènyer encara més els vincles amb la llegenda, a partir d’ara el nom de la marca «Setmana Medieval» incorpora la paraula «Sant Jordi». El nou logotip que acompanya aquesta renovació és un drac, dissenyat simulant el traç d’un pinzell. La nova imatge és obra de l’estudi de disseny Crea2, i ja es pot veure en el cartell, les xarxes socials i la resta d’elements comunicatius de la Setmana Medieval. La imatge del cartell és obra del fotògraf David Oliete, i també té com a motiu una de les icones de la festa, el lliurament de la rosa de Sant Jordi a la Princesa. Així la instantània mostra els dos protagonistes de l’any passat, Maria Martínez i Marc Munné, que anit van destapar el cartell. El president de l’Associació Medieval, Joan López, explica: “Hem presentat la nova imatge de la festa inspirada en el nostre drac, que lliga amb el caràcter i la singularitat de la Setmana Medieval. Es tracta d’un projecte que feia temps que teníem en cartera i que finalment, ens hem decidit a materialitzar”.

 

Una altra de les novetats és l’estrena de la «Cantata de la Llegenda de la Princesa i Sant Jordi», composta pel montblanquí Jordi Cartanyà, que interpretaran els 500 alumnes de cicle mitjà de totes les escoles de la Conca de Barberà, i és organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics de la Conca de Barberà. La cantata té lloc cada dos anys i en aquesta ocasió, amb la col·laboració i el suport de l’Associació Medieval, es cantarà el 3 de maig, dins els actes oficials de la Setmana Medieval. També se’n publica un llibre-CD, a càrrec de l’editorial La Musca amb il·lustracions de Laura Magrinyà, que es va presentar durant la gala.

 

Així mateix, destaca l’estrena de la nova ubicació pels Jocs Medievals Nocturns, que se celebraran el dissabte 4 de maig. Fins ara es feien a l’aparcament de la Muralla de Santa Tecla, però enguany tindran una única representació amb més aforament, i es representaran al Pont Vell. L’entorn d’aquest pont romànic, al costat del riu Francolí, s’està remodelant i el nou emplaçament conferirà més espectacularitat als jocs. D’altra banda, la representació de la Llegenda de Sant Jordi, l’espectacle més emblemàtic de la Setmana Medieval, serà el 27 d’abril.

 

Al sopar d’anit va assistir-hi la regidora de Turisme, Ariadna Ferrer en nom de l’alcalde de Montblanc, i el president del Consell Comarcal, Francesc Benet. Ferrer assegura: “Si Sant Jordi mata dracs, podem aconseguir el què ens proposem. Això ho explica la nostra llegenda. La Setmana Medieval ens situa al mapa, especialment en l’àmbit turístic”.