Jordi Miró: " Renuncio a la meva candidatura a encapçalar la llista de SOM Espluga per les properes eleccions del mes de maig.”

SOM Espluga aspira a tornar a guanyar i aquesta vegada sí, entrar al govern

L'Espluga de Francolí

Jordi Miró: " Renuncio a la meva candidatura a encapçalar la llista de SOM Espluga per les properes eleccions del mes de maig.”
Jordi Miró: " Renuncio a la meva candidatura a encapçalar la llista de SOM Espluga per les properes eleccions del mes de maig.” | Foto © Marc Lladó Quadrat

El qui va ser candidat i cara visible de SOM Espluga, Jordi Miró, en data d'avui diumenge ha emès un comunicat en el que anuncia que no será la cara visible de cara les municipals d'aquest 2019.

 

Així, Jordi Miró informa la decisió, de la forma següent:

 

L’Espluga de Francolí, 17 de febrer de 2019

COMUNICAT

SOM Espluga es va constituir fa quasi quatre anys per bastir una alternativa al govern municipal de Convergència i Unió. En aquell moment, a prop de les eleccions, se’m va proposar ser el cap de llista. Vaig acceptar el compromís conscient de les dificultats que suposava posar-se al capdavant d’un grup recent creat i de la responsabilitat d’intentar guanyar les eleccions i accedir el govern municipal per tal d’impulsar el canvi de rumb que necessita L’Espluga. Tot i guanyar les eleccions, el pacte del regidor Antoni Vendrell i Convergència i Unió va fer que quedéssim relegats a l’oposició.

Ha estat una legislatura en la que hem dedicat molt temps i esforç tant a l’Ajuntament, en propostes i en el control del govern, com al Consell Comarcal, on dins del grup d’ERC-AM hem tingut responsabilitats importants. 

 

Fa uns mesos que a part de la feina a l’Ajuntament i al Consell s’ha estat treballant de cara a les eleccions municipals que es faran el proper 26 de maig. SOM Espluga aspira a tornar a guanyar i aquesta vegada sí, entrar al govern.

 

Arribat el moment, es parla en diverses reunions entre regidors i més gent qui formarà part de la llista electoral i qui l’encapçalarà

 

La meva proposta va ser la de presentar una llista similar a la del 2015. Era una llista plural i amb l’aval d’haver guanyat les eleccions passades. Crec que amb la feina realitzada i l’experiència dels seus components podríem augmentar el suport aconseguit fa quatre anys i fer un govern preparat per prendre les decisions que s'hauran d’adoptar amb poc temps al principi de legislatura.

 

Aquesta proposta no va agradar a la majoria dels meus companys que apostaven per un canvi de candidat i la incorporació de gent nova a la llista.

 

Després de diverses reunions, la situació seguia encallada i es veia difícil arribar a una solució en que tothom hi estigués d’acord. Seguir amb les mateixa dinàmica no aportava res positiu per SOM ni per la relació entre les persones implicades, per tant vaig decidir renunciar a la meva candidatura a encapçalar la llista de SOM Espluga per les properes eleccions del mes de maig.

 

El meu compromís amb el projecte de SOM i el poble segueix intacte com el primer dia. Per tant, si els meus companys ho consideren oportú formaré part de la llista electoral en un dels llocs de suport.

 

Ha estat un plaer encapçalar aquest projecte durant aquest període i desitjo tots els encerts als companys que agafen el relleu a partir d’ara "