Que ve el llop!

Senyores i senyors, no sé pas de què tenen por, quan sento parlar el senyor Sánchez que Espanya necessita un govern sí o sí abans del mes de setembre. No sé què em fa que des de Catalunya, amb la nostra qüestió des del 1714, volen tenir-ho tot muntat pel que pugui passar.


Recordem que el setembre serà un mes de Diada, on una vegada més tornarem a fer això que tan bé fem els catalans de muntar espectacles amb “teatro del bueno” i que estèticament, a més, quedi molt bé, amb les seves vistes aèries i el ball de números sobre la participació, amb l’afegit que la sentència del Suprem, que presumeixo que serà no dura, sinó el següent, ja que d’altra forma ja estarien en llibertat provisional, almenys, i amb tot això, la corresponent resposta, possiblement en forma d’eleccions al Parlament, o vagin vostès a saber què.


Doncs amb tot això i l’expressió de la necessitat imperiosa de tenir govern a Espanya, no són capaços de posar-se d’acord per formar un govern de coalició; fet aquest que no m’entranya, ja que Espanya, amb la seva històrica mentalitat castellana, és un país de “ordeno y mando” i de “espada o cruz”.


A banda, des de la perspectiva europea, tenim que s’apropa un Brexit de les conseqüències del qual ningú encara en sap res, i que des del punt de vista econòmic s’apropa un espetec que més val que agafi Espanya amb un govern format. I és aquí on hi ha el problema: quin és el polític guapo que tindrà ganes de cremar-se amb les retallades immenses que s’apropen? De moment, Europa ja ha multat Espanya, que aviat passarà la màquina de podar.