Quina por de governar!

Senyores i senyors, he arribat a la conclusió que a l’Estat espanyol no hi ha ningú que ho pugui ser, que vulgui ser president del govern; i no m’estranya, davant dels anys convulsos que s’apropen, especialment des del punt de vista econòmic, però també d’altra índole.


I és que com voleu que algú estigui motivat per dur les regnes d’un país que deu més que tota la riquesa que produeix en un any? Qui voleu que porti les regnes d’un país que faci els comptes que faci només els serviran per pagar interessos del deute i que ha de demanar préstecs per poder pagar les pensions cada mes de forma puntual, mentre continua fent obres faraòniques d’AVEs que només porten un passatger al dia?


Qui voleu que governi un país que té les mateixes estructures arcaiques de senyoritos que no s’han adaptat a la realitat no ja del segle XXI sinó del segle XX? 


Qui vol manar un país líder en despesa militar i que després diu que no li arriba per pagar les pensions, o que va salvar la banca i ben just ha vist retornat un euro? I així podríem seguir enumerant coses i més coses, que fan que per a ningú sigui una empresa atractiva, això de governar Espanya. A més a més, com que no té cap intenció d’adaptar-se al segle XXI, ni s’immuta quan li tomben sentències des de les instàncies europees ni tampoc permet ni permetrà referèndums.


Sigui com sigui, quan la nova crisi esclati no hi haurà diners per salvar ningú, i veurem com les famílies que ja van gastar el coixí que tenien en l’anterior crisi s’enfonsen amb noves i més dures retallades.