Ara sí, any nou com cal

Senyores i senyors, l’any nou, aquest 2019 que ja tenim al damunt, va començar oficialment a les 12 de la nit de l’últim dia de l’any 2018; però va ser això, oficialment. I és que amics i amigues lectors, una vegada s’enceta un nou any de forma oficial, aquest, pels efectes del dia a dia, penso que encara no comença realment, ja que el dia 1, qui més qui menys, viu en una mena d’estat de ximpleria després dels excessos nocturns, i entre que molta gent encara està de vacances i es pensa més en l’arribada dels Reis Mags i els regals, els efectes de l’any nou, doncs francament, no es deixen notar.


Hi ha, però, allò de pensar qui serà la primera víctima mortal a la carretera, de violència de gènere, el primer nadó i moltes altres coses, d’aquestes que engreixen l’estadística, però en el sentir del dia a dia, en allò que s’anomena la quotidianitat, doncs res, tot continua igual, talment com si no hagués canviat l’any.


Ara els Reis Mags ja han tornat cap a l’Orient, després d’haver-se convertit des de fa molts i molts anys en la primera empresa de missatgeria del món, almenys en el món catòlic, i sí, senyores i senyors, des del meu punt de vista, l’any nou ara sí que ha començat de debò i més que ho farà quan la canalla i no tan canalla tornin a l’escola. Llavors tindrem l’any nou amb tot el seu pes sobre les nostres espatlles i podrem començar a veure què és de les nostres vides amb aquest canvi al calendari, ja que fins ara, fins a l’arribada de Reis, havíem estat instal·lats en la fotesa festiva. I gràcies a Déu avui, divendres, un servidor haurà pogut viure una setmana laboral sencera.