Un altre article de ‘Traces i manyes’ per als iniciats al bricolatge

En aquest article tractarem de donar interessants consells per solucionar algunes coses de la llar i del nostre dia a dia.


Mètodes casolans per eliminar taques de suor
Les taques de tinta, cafè, greix i suor, amb el temps poden causar danys irreparables a la nostra roba. Per evitar que això succeeixi, aportem mètodes casolans pràctics i simples per oblidar-nos-en.


Detergent
La teva camisa favorita té una taca groga que no pots eliminar? No et preocupis, amb l’ajuda d’un ingredient simple i accessible podràs fer-ho: prepara una mescla amb una part de detergent i dues parts d’aigua oxigenada, i utilitza-la per fregar la zona de la taca. Deixa que els ingredients actuïn durant una hora i després renta normalment.


Sal
La sal és un dels millors secrets quan es tracta d’eliminar taques rebels de suor en robes i camises. Dissol quatre cullerades de sal en un litre d’aigua calenta i, amb l’ajuda d’una esponja, frega la solució salina sobre la taca fins que desaparegui.


Llimones
Comença a utilitzar llimones per evitar gastar diners en costoses neteges en sec. Per eliminar les taques de suor desagradables de bruses i camises, frega la zona afectada amb una mescla a força de parts iguals de suc de llimona i aigua.


Vinagre
Si vols que les taques de suor més rebels desapareguin de les teves peces favorites, aboca una petita quantitat de vinagre directament sobre la zona afectada, i frega-la amb la mateixa tela. Després col·loca la peça a la màquina i renta-la normalment. Aquest mètode també es pot utilitzar per eliminar les taques de desodorant.


Bicarbonat de sodi
Tractar la peça amb una pasta a força de quatre cullerades de bicarbonat de sodi i un quart de tassa d’aigua tèbia abans del rentat pot ajudar a remoure una gran varietat de taques. Utilitza la pasta per fregar la taca, i deixa-la assecar dues hores abans de procedir al rentat. Per a les taques al coll de les camises, segueix el mateix procediment i aplica unes gotes de vinagre abans de començar el rentat.


Amoníac
Per eliminar les taques de suor i sang, frega la peça amb un drap humitejat en una mescla preparada amb una part d’amoníac i dues parts d’aigua. Després procedeix a realitzar el rentat a màquina.


Aspirina
Per remoure les taques de suor utilitzant aquest mètode, comença per moldre cinc aspirines i barreja-les amb una cullerada d’aigua. Frega la taca amb la mescla i deixa que els ingredients actuïn durant una hora. Una vegada transcorregut el temps, fes el rentat a màquina normalment.


Elimina l’olor a humitat de les tovalloles 
És molt important que estenguis les tovalloles de la rentadora quan hagi acabat el rentat. En cas contrari, poden adquirir una desagradable olor a humitat que és complicada de llevar. En el cas que això hagi ocorregut, mescla en un gibrell a parts iguals amoníac diluït i sabó i introdueix-hi les tovalloles. Deixa-les unes hores i després renta-les de la forma habitual.