Vimbodí i Poblet acollirà aquest dissabte, la presentació del llibre de relats de Teresa Duch

La presentació anirà a càrrec de l’arqueòleg Manuel Vaquero, director de les excavacions del Molí del Salt de la localitat

Comarques

Vimbodí i Poblet acollirà aquest dissabte, la presentació del llibre de relats de Teresa Duch
Vimbodí i Poblet acollirà aquest dissabte, la presentació del llibre de relats de Teresa Duch | Cedida

Descobert l’any 2015 per l’Institut de Paleocologia Humana i Evolució Social (IPHES) a les excavacions del Molí del Salt de Vimbodí i Poblet, va ser considerat ‘el mapa més antic de la història’: entre 13.000 i 14.000 anys. Està gravat en una pedra d’esquist, i segons els investigadors, podria representar les set cabanes d’un campament de caçadors i recol·lectors. Ara, aquest primer mapa, o primera representació d’un paisatge de la que es té constància, ha servit d’inspiració a l’escriptora vimbodinenca resident a Tarragona Teresa Duch, qui acaba de publicar el llibre de relats ‘Camins de pedra’ (Terra Ignota Ediciones). 


L’autora presentarà públicament la seva obra demà dissabte, 27 d’abril, a les 19.30h, a la sala polivalent del Centre Cívic Municipal de Vimbodí i Poblet. L’acte anirà a càrrec de l’arqueòleg Manuel Vaquero, director de les excavacions del Molí del Salt, amb la col·aboració d’Alfons Alsamora, Quima Rovira, Àngela Oliva i Àngels Planes. L’acte ve precedit per l’èxit de la presentació que es va dur a terme fa uns dies al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona, ciutat de residència de Teresa Duch. 


Aquest és el quart llibre després de ‘Viatges insòlits de viatgers abrandats’ (2012), ‘Les cadenes subtils’ (2016) i ‘El silenci de Vallbona’ (2017). Les bones crítiques i vendes d’aquestes obres anteriors augura també una bona acollida de ‘Camins de pedra’ en aquests dies propers a Sant Jordi.