El grup de Nanos de l’Espluga aconsegueix quatre noves persones portadores per a la Festa Major

Tot i que es buscaven persones per fer ballar els 12 principals capgrossos, fins al moment només serà possible que en surtin entre 4 i 6

L'Espluga de Francolí

El grup de Nanos de l’Espluga aconsegueix quatre noves persones portadores per a la Festa Major
El grup de Nanos de l’Espluga aconsegueix quatre noves persones portadores per a la Festa Major | Cedida

El grup de Nanos de l’Espluga incorporarà aquesta festa major quatre noves persones portadores fruit de la campanya llençada per evitar la desaparició a causa de la suma de baixes d’aquesta temporada. Aquestes noves incorporacions han participat aquest diumenge passat en l’assaig obert que s’ha ofert a la piscina municipal amb la participació dels Grallers de l’Espluga i dins els actes de la Setmana de la Joventut.

 

Tot i que l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans i l’Ajuntament de l’Espluga buscaven persones per fer ballar els 12 principals capgrossos (n’hi ha fins a 15), fins al moment només serà possible que el divendres i el diumenge de la Festa Major en surtin entre 4 i 6 sumant-hi algunes membres de l’anterior grup que continuaran.

 

Per escollir els nanos que ballaran per la Festa Major l’entitat i la Regidoria de Cultura seguiran criteris de valor històric i simbòlic per al municipi, donant preeinència als capgrossos tricornis, els històrics massers que representen l’autoritat municipal, i els altres personatges datats de mitjans del segle XX, com la Gitana o el Turc, i que disposen de rèplica de fibra de vidre. Altres capgrossos com el Vell i la Vella, amb més de setanta anys, s’hauran de quedar guardats perquè estan en molt mal estat. Tampoc sortiran a actuar, probablement, els Germans Marx, els nanos de l’Estornell o el gosset Rovelló.