Coneix el programa d'actes de la Festa Major de Montblanc

La Festa Major de Montblanc serà del 7 a l'11 de setembre, amb més de vuitanta activitats

Montblanc

Coneix el programa d'actes de la Festa Major de Montblanc
Coneix el programa d'actes de la Festa Major de Montblanc

Montblanc ha presentat aquest dijous 8 d'agost la programació de la Festa Major 2019. Els actes es realitzaran del 7 a l'11 de setembre i, a la programació s'hi comptabilitzen més de vuitanta activitats per a totes les edats. Els podeu consultar aquí.

El tret de sortida de la festa serà el 7 de setembre amb el pregó, enguany de la mà de Protecció Civil, una de les entitats que més activament participa a totes les activitats que es fan a Montblanc. A partir d'aquí començarà una programació diversa amb seguici, balls, cercaviles, concerts, etc.

El pressupost de la Festa Major de Montblanc d'enguany, segons ha explicat la regidora de festes, Judit Pere, sobrepassa una mica el pressupost de 2018 i és d'entre 75 i 80 mil euros. "Hem apostat per fer un programa important ja que la Festa Major és l'acte més destacat de tot l'any, tenim caps de cartell com el Pot Petit, Zoo o Doctor Prats i hem mirat de fer dos ambients a la nit".

 

Novetats

Entre les novetats d'enguany destaca que els veïns i veïnes podran veure el ball del seguici a la plaça des del balcó de l'Ajuntament. Així, el dia 9 de setembre, el balcó de l'Ajuntament no l'ocuparan els membres del consistori sinó montblanquins i montblanquines. Concretament es farà un sorteig de 6 places. Els interessats han d'adreçar-se a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà. 

També nou d'enguany serà el servei de trasllat a aquelles persones amb mobilitat reduïda per assistir a l'ofici del Santuari de la Serra el dia 8 de setembre. Hi haurà un servei de trasllat per a 12 persones de la porta de casa seva fins al Santuari, també amb prèvia reserva a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà.

Un nou acte, prèvi a la festa, serà la benvinguda als nascuts a Montblanc durant el 2018. L'Ajuntament apunta que és per fomentar la natalitat, un acte simbòlic que hi ha la voluntat de fer cada any. Al 2018 van nèixer una seixantena de nens i nenes a la capital de la Conca de Barberà.

 

Música amb Doctor Prats i Zoo

Pel que fa a la música, moltes nits de festa major comptaran amb dos ambients per a que tothom trobi el seu espai. Es comptarà amb Doctor Prats i Zoo com a plat fort musical d'enguany. Aquests actuaran el 10 de setembre a la plaça de Sant Francesc. La mateixa nit a la Plaça Major hi haurà la festa dels 80's. El dia 6 la música vindrà del grup Habana Vieja a la plaça Poblet i Teixidó. El dia 7, després del Beu les Bestiès, La Prole Band actuarà a la Plaça Major i el montblanquí Wences actuarà a Sant Francesc. Quant al dia 8 de setembre, al casal hi haurà el tradicional ball de Festa Major, Leitmotiv actuarà a la plaça dels Torraires i el recinte de la piscina municipal acollirà la Festa Flaix FM amb Sergi Domenec i Jordi Véliz. La nit del 9 de setembre es farà un concert a la muralla de Sant Francesc amb Marc Cubero i Joan Reig & Refugi.

La Festa Major de Montblanc acollirà un Punt Lila la nit del 10 de setembre, una iniciativa promoguda per l'Ajuntament i per la conselleria d'Igualtat del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i que té per objectiu promoure una festa major lliure d'agressions sexistes, racistes i LGBTIfòbiques amb el lema "Només sí és sí".

 

El Pot Petit, entre els espectacles infantils i Quim Masferrer al Casal Montblanquí

Els actes infantils també tenen sempre un espai a la Festa Major. Destaca especialment que el 9 de setembre es comptar amb ale grup de música infantil El pot petit, a la plaça de Sant Francesc. El mateix dia, a la tarda, hi haurà l'actuació del seguici infantil. També hi haurà l'acte de benvinguda als nascuts el 2018 el dia 5 de setembre o la tercera edició de Cucània, el dia 6.

El dia 10 de setembre, al Casal Montblanquí, es comptarà amb l'espectacle "Bona Gent" de Quim Masferrer.

 

La geganta protagonitza el cartell

La Geganta és enguany la protagonista del cartell de la Festa Major, igual que ho és de la samarreta de la festa. El cartell és obra del dissenyador montblanquí Isaac Ballesté que explica que han volgut canviar el model tradicional de la Geganta, amb els seus canons de bellesa, recollit i faldilla llarga i, per això, li han desfet el pentinat, li han alliberat el cabell i així es mostra "lliure de si mateixa", amb la voluntat de mostrar la lluita feminista i fer que el cartell porti a la reflexió.